Rakić: Napad na Rašićevog sina nema veze sa politikom

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je danas da je prebijanje sina kosovskog političara Nenada Rašića posledica privatnih sukoba i da nema nikakve veze sa Rašićevim političkim delovanjem.

Goran Rakić / Foto: Srđan Ilić
Goran Rakić / Foto: Srđan Ilić

Rakić je u saopštenju ocenio da vlasti u Prištini nastavljaju pritisak na tu listu nakon izbore pobede sa ciljem razbijanja jedinstva koje je stečeno "teškom mukom".

"Kao što ste i sami svedoci, napadi su orkestrirani i naređeni od strane Alјbina Kurtija, a realizuju se preko njegovih poslušnika, pre svih Rade Trajković i Nenada Rašića. Jučerašnji incident, tačnije organizovana tuča dve grupe mladića, u kojoj je povređeno više mladića među kojima i sin Nenada Rašića, je rezultat privatnih sukoba tih mladića, koji traje već nekoliko dana, i nema apsolutno nikakve veze sa političkim delovanje njegovog oca", naveo je Rakić.
On je dodao da je to "istina koja je poznata svima u Gračanici, pa i Rašiću i Radi Trajković, ali da su oni u dogovoru sa Kurtijem potrebili taj incident i pokušali da uzdrmaju slogu Srba, prikazujući taj incident kao politički".
"Kao predsednik Srpske liste, institucije kojoj na svakim izborima dajete svoje poverenje, imao sam obavezu da vam detalјno predstavim o čemu se konkretno radi, ali i da apelujem na sve vas da budete uzdržani, verujete svojoj državi i svojoj Srpskoj listi. Ovo naglašavam jer sam svestan da se na ovome neće završiti, i da će se nastaviti sa pritiscima, izmišlјotinama i lažima jer srpsko jedinstvo je bedem našeg opstanka, i ono što najviše smeta našim neprijatelјima. Zato su ovih dana na meti Kurtija i njegovih podrepaša predsednik Aleksandar Vučić i Srpska lista", rekao je Rakić.

Juče je sin srpskog političara Nenada Rašića prebijen u dvorištu gimnazije u Lapljem selu. Kosovska policija je saopštila da je uhapsila osam osoba osumnjičenih za napad, od kojih je jedan maloletnik.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article