Srpski teniser Novak Đoković dobio je sinoć u Madridu nagradu „Laureus“ za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini.

РАФУ ЋЕ ДА ПОЈЕДЕ ЉУБОМОРА! Болесан израз лица Надала када је Новак Ђоковић добио награду све говори... (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovo je peti put da Đoković osvaja priznanje za najboljeg sportistu godine, a tako se izjednačio sa nekadašnjim švajcarskim šampionom Rodžerom Federerom.

Srpski teniser je prethodno nagradu dobijao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

U Madridu su se okupili mnogo sportski velikani. Među njima je bio i Novakov najveći rival tokom karijere Rafael Nadal sa kojim je odigrao čak 59 mečeva (30-29 za Srbina) i kome je teško palo što je Đoković ponovo laureat. 

Mnogi su primetili kako je Nadal gledao Novaka dok je dobijao nagradu i držao govor, a neki su otišli toliko daleko da u tome učitaju svakakve emocije. Nadal je fiksirao pogled na Đokoviću sve vreme dok je bio na podijumu, a nije se smešio u tim momentima.

To je izazvalo lavinu komentara u kojima se nagađa šta mu je prolazilo kroz glavu, a neki su čak i konstatovali da će Španac da pukne od muke zbog Srbina. 

Pored Đokovića, u najužem izboru za najboljeg sportistu sveta u 2023. bili su još fudbaler Mančester Sitija Erling Haland, svetski rekorder u skoku uvis Armand Duplantis, sprinter Noa Lajls, višestruki šampion Formule 1 Maks Ferstapen i prošlogodišnji pobednik fudbaler Lionel Mesi.

Đoković je u 2023. osvojio sedam trofeja, uključujuči i tri grend slem titule – Australijan Open, Rolan Garos i Ju Es Open. U finalu Vimblodna poražen je od Karlosa Alkarasa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst