RAFAEL Nadal postao je ambasador tenisa u Saudijskoj Arabiji.

РАФА, ПРОДАО СИ СЕ! Надал изневерио цео свет, Шпанци се жестоко обрушили на дојучерашњег хероја

FOTO: Tanjug/AP

Ovu informaciju je potvrdila teniska federacija ove zemlje. Ponovo se pokazuje koliko novac može da ima uticaja na sam sport, tako da sada ova zemlja posle velikog ulaganja u fudbal, veliki novac daje i na tenis.

Ovaj potez je izazvao mnogo pažnje, Albert Ortega, poznati novinar Konfidensiala, nije štedeo Rafu. 

– Saudijska Arabija je pogubila 81 osobu u danu, ženu su zatvorili na 34 godine zbog protesta. Žene su diskriminisane, ateizam i homoseksualnost se smatraju kriminalnim. I Nadal se prodao Saudijskoj Arabiji, to je odvratno – napisao je Ortega. 

On je citirao i Tonija Krosa: „Oni idu zbog novca. To je protiv fudbala. Stvari postaju teške za fudbal koji poznajemo i volimo. Nikada ne bih otišao u Saudijsku Arabiju zbog nedostatka ljudskih prava“.

Drugi novinar Fonsi Loaisa, kog na mreži X prati 230.000 ljudi, imao je šta da kaže. 

– Teniser Rafa Nadal danas je postao teniski ambasador Saudijske Arabije. Ana Muzičuk, svetska šampionka u šahu, odbila je da proda svoje dostojanstvo i odbila je da igra za režim koji kamenuje žene. Izgubila je svetske titule. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst