Radojičić: Za Novu godinu nema okupljanja, strogo sam protiv popuštanja mera

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je strogo protiv bilo kakvog popuštanja mera za novogodišnje praznike, 31. decembra i 1. i 2. januara i da očekuje da takva bude i odluka Kriznog štaba Vlade Srbije.

Zoran Radojičić i MIloš Vučević, Krizni štab za odbranu od koronavirusa Foto: Srđan Ilić
Zoran Radojičić i MIloš Vučević, Krizni štab za odbranu od koronavirusa Foto: Srđan Ilić

"Moj stav je da nema dileme da nema okupljanja za doček Nove godine. Samo tako ćemo nastaviti pozitivan trend u borbi s koronom i verujem da će tako i Krizni štab odlučiti", rekao je Radojičić za televiziju B92.

Upitan o tome što je "medicinski deo" Kriznog štaba bio protiv delimičnog popuštanja mera tokom ovog vikenda, Radojičić je naveo da je njegova pozicija specifična jer je kao gradonačelnik član Kriznog štaba, a po struci je lekar.

"Život ljudi mi je na prvom mestu. Tačno je da ne možemo imati zdravstveni sistem, ako privreda ne radi u dovoljnoj meri, ali moj stav je uvek na strani medicinara. Ne mogu da razmišljam kao biznismen, zdravlje Beograđana mi je na prvom mestu. Stoga sam bliži stavu lekara u Kriznom štabu", rekao je Radojičić, prenosi RTS.

On je naveo da je u protekla dva dana bilo nešto manje prekršaja protivepidemioloških mera.

"Naše službe su našle manje od 20 prekršaja u poslednja dva dana u ugostiteljskim objektima. Ali, generalno, imajući u vidu da je u glavnom gradu preko 2.000 restorana i objekata uslužnog tipa, slika je zadovoljavajuća", zaključio je Radojičić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article