Radojičić: Moramo pooštriti mere, ali je potrebno naći balans

Skoro je izvesno da epidemiološke mere moramo pooštriti, ali potrebno je naći balans, sa jedne strane poslati poruku ljudima da je situacija ozbiljna, a ipak omogućiti da svi zajedno funkcionišemo, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za TV Studio B, prenosi danas Beoinfo.

Srđan Ilić: Zoran Radojičić
Foto: Srđan Ilić / Zoran Radojičić

Prema njegovim rečima, za povećanje broja obolelih u prestonici odgovorne najpre treba tražiti u velikoj popunjenosti planinskih zimskih centara, gde su se turisti posle skijanja okupljali u zatvorenom prostoru.

Beograđani su se uglavnom pridržavali mera, ali ovo traje toliko dugo, tako da smo imali faze kada je pažnja popustila i ljudi su se opustili. Komunalna milicija i naše inspekcijske službe nastavljaju da kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu one koji ih krše, rekao je Radojičić.

Od 30. jula do sada bilo je više od 39.000 kontrola, napisano je 2.300 kazni i komunalni milicajci su podneli ogroman teret.

Radojičić je izjavio da i pored toga što pandemija toliko dugo traje, život ne može da stane.

Govoreći o vakcinaciji, on je naglasio da je organizacija protekla u najboljem redu. Grad je obavljao logistički deo posla, dok je Ministarstvo zdravlja bilo zaduženo za operativni deo.

Izvor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article