Index.hr21.08.2024. 00:55

Rade Šerbedžija se rasplakao zbog reke Une: „Malo je pobeda u ovom kraju“ (VIDEO) 1foto EPA/Joerg Carstensen

Rade Šerbedžija rasplakao se od sreće zbog toga što je obustavljena gradnja hidroelektrane na vrelu reke Une, a snimak na kojem su poznatog glumca svladale emocije širi se društvenim mrežama.

„Prvo da čestitam pobedu. Da vam kažem, cure, to je najveća vaša zasluga. Svaka vam čast. Baš ste Ličanke. Kad je pobeda, ne treba ništa drugo govoriti. Ne treba govoriti ni kako smo do nje došli. Malo je pobeda u ovom kraju. Ovo je jedna od najvažnijih. Nisam mnogo učinio za Liku jer nisam mogao. Ko je išta ovde učinio? Neću sad ni o tome“, rekao je Šerbedžija okupljenima, koji su njegove riječi pozdravili aplauzom, prenosi Index.hr.

Šerbedžija, inače poreklom iz Like, priključio se poznatim ličnostima, poput Darka Rundeka, Gorana Bogdana, Feđe Štukana, Srđana Vuletića i drugim aktivistima u borbi protiv izgradnje hidroelektrane.

Podsetimo, nakon brojnih protesta meštana, aktivista i predstavnika različitih udruženja civilnog društva koji su se okupljali na izvoru reke Une, inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata Hrvatske je protiv investitora hidroelektrane na reci Uni pokrenulo upravni postupak u kojem je investitoru rešenjem zabranjeno obavljanje radnji i radova na izgradnji male hidroelektrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Region

Otkud direktor CIA u Sarajevu? 9

Otkud direktor CIA u Sarajevu?

Direktor CIA Vilijam Berns stigao je u Sarajevo u utorak 20. avgusta, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa iz krugova bliskih Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Originalni tekst