Beograd, 2. novembar (Njuz) – Vest da će od januara biti uvedena avionska linija od Niša do Beograda obradovala je mnoge građane koji često putuju na ovoj relaciji, međutim neki već imaju konkretne predloge kako da se putnicima olakša njeno korišćenje.

– Oduševljen sam što će se ubuduće od Niša do Beograda stizati za manje od pola sata, ali apelujem na nadležne da odobre sletanje aviona na stanici kod Autokomande. To bi nam omogućilo da mnogo brže stignemo do centra grada, jer ne živimo svi u Surčinu ili na Ledinama – predlaže Zoran Lakić (46), trgovački putnik sa Vračara.

Sa njim se slaže i Zorica Ilić (49), iz niškog naselja Medijana, čiji sin studira u Beogradu.

– Do sada sam mom Mlađi slala ajvar, ljutenicu i turšiju autobusima “Niš ekspresa“, ali sad neće da mi bude teško da odem na aerodrom “Konstantin Veliki“ i pošaljem mu paket avionom. Ipak, mislim da bi bilo dobro da on to može da sačeka negde usput, a ne da mi se dete lomata po Surčin i gubi dan od učenja. Samo tutne neki dinar pilotu i brzo preuzme torbu, neće to ni minut da traje – kaže majka Zorica.

I beogradski taksisti slažu se sa idejom da avioni na relaciji Niš-Beograd sleću najpre na Autokomandu, ali traže da u blizini bude izgrađena i taksi stanica.

– Nama bi to olakšalo posao,a putnici bi dosta uštedeli na taksiju. Prema prvim proračunima vožnja od Autokomnade do Trga republike ne bi koštala više od 100 evra u proseku – kaže taksista Gile, iz Krnjače.
Nadležni sa aerodroma “Nikola Tesla” nezvanično kažu da nemaju ništa protiv ove inicijative pod uslovom da korisnici stajališta na Autokomandi plate sve aerodromske takse.

Bojan Ljubenović

The post Putnici traže da avion na liniji Niš – Beograd staje kod Autokomande appeared first on Njuz.net.

Original Article