Predsednik Rusije Vladimir Putin je za rusku televiziju rekao da nije u potpunosti uživao u intervjuu s američkim novinarom Takerom Karlsonom, prenosi N1.

Putin je rekao da je želeo da Karlson bude agresivan i postavlja oštra pitanja, kako bi mogao da mu odgovori istom merom. Međutim, američki novinar je odabrao drugačiju taktiku, navodi ruski predsednik.

„Iskreno govoreći, nisam dobio potpuno zadovoljstvo u ovom intervjuu, ali on je striktno sledio svoj plan i ostvario ga je“, rekao je Putin u intervjuu objavljenom na Telegram kanalu Kremlja. Dodao je i da nije na njemu da sudi o sadržaju intervjua.

Putin je Karlsona nazvao opasnom osobom i priznao da je bio spreman da čuje agresivnija pitanja kako bi na njih mogao da odgovori istom merom.

„Pokušao je da me prekine nekoliko puta, ali se, iznenađujuće za zapadnog novinara, pokazao strpljivim, slušao je moje duge dijaloge, posebno one vezane za istoriju. Nije mi dao povoda da učinim ono na šta sam bio spreman“, rekao je Putin.

On kaže da bi bilo tužno ako bi američki novinar bio uhapšen u svojoj zemlji zbog tog intrvjua, ali da je znao u šta se upušta.

Sankcije protiv Takera Karlsona posle posete Rusiji pokazale bi pravo lice moderne liberalno-demokratske diktature u SAD-u, rekao je Putin.

„To bi bilo lepo. Tada bi pokazali svoje pravo lice“, rekao je ruski predsednik.

Post Views: 6

Originalni tekst