Putin demantovao da je vlasnik vile za koju ga optužuje Navaljni

Predsednik Rusije Vladimir Putin lično je danas demantovao da je vlasnik lusuzne rezidencije, za koju ga je optužio zatvoreni opoziconar Aleksej Navlajni, a čija je onlajn istraga o toj kući pregledana 86 miliona puta.

Vladimir Putin tokom razgovora sa studentima Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin tokom razgovora sa studentima Foto: Kremlin.ru

"Nisam video taj film jer nisam imao vremena. Ništa od toga što je tu prikazano kao da su moje stvari ne pripada meni ni mojim bližnjim", rekao je Putin u razgovoru sa ruskim studentima povodom Dana studenata prenošenog preko televizije.

U video snimku objavljenom na Lajf Jutjub kanalu Alekseja Navaljnog 19. januara prikazuje se imanje i vila kod Crnog mora. Tim Navaljnog objavio je video navodeći da je ta luksuzna "palata" izgrađena za predsednika Putina kroz komplikovanu korupcionašku šemu, prenosi agencija AP.

Putin je sa studentima razgovarao u trenutku kada je među više od tri i po hiljade uhapšenih tokom demonstracija na koje je policija brutalno odgovorila prethodnih dana i stotine maloletnika.

Demonstranti u brojnim ruskim gradovima tražili su puštanje na slobodu Alekseja Navaljnog. Na događaje u Rusiji reagovali su i Stejt dipartment, ali i Brisel. Već u ponedeljak Rusija će biti tema na sastanku ministara spoljnih poslova EU. (Izvor: Beta, AP, Insajder)

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article