PUDARSKI DANI U IRIGU! Manifestacija u slavu božanskog pića!

0
12

Tradicionalno, svakog trećeg vikenda u septembru u Irigu proslavljaju se dani koji su posvećeni ovom božanskom piću, vinogradu i pudaru.

I za ovaj rođendan Pudarskih dana planiran je bogat i žanrovski raznovrstan muzički program. Sutra, na otvaranju, nastupiće tamburaški sastav "Romansa" i Nevena Stamenković iz grupe "Balkanika". U petak će koncert održati grupa "Crvena jabuka", dok će poslednje večeri publiku zabavljati pevačica narodne muzike Ana Bekuta.

informer dn

Pudarske dane pratiće bogat dečji i kulturno-umetnički program, pa će tako sva tri dana nastupati folklorni ansambli različitih uzrasta iz Iriga i okoline, maskirana deca će defilovati ulicama sa fenjerima od bundeve…

Verni pratilac manifestacije i ove godine je Fruškogorski sajam vina Pudarev izbor, u sklopu kog će posetioci moći da probaju najbolja vina ovog kraja, ali i sireve, sremske kolače i brojne domaće proizvode od voća i grožđa.

U sklopu ovogodišnjih Pudarskih dana novinu u programu čini edukativni deo namenjen sadašnjim, ali i budućim vinarima kako bi se započela, ali i unapredila postojeća vinska proizvodnja.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article