Prvostepena presuda: Godinu dana kućnog zatvora za policajku koja je bila u društvu ubijenog člana kavačkog klana

Policijska službenica Marija Nikolić, koja je bila u društvu ubijenog Davorina Baltića, koga mediji povezuju sa kavačkim klanom, prvostepeno je osuđena na godinu dana kućnog zatvora bez primene mere elektronskog nadzora, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Viši sud u Beogradu / Foto: Srđan Ilić
Viši sud u Beogradu / Foto: Srđan Ilić

Viši sud ju je proglasio krivom zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljenja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 KZ, pa je osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a koja će se izvršiti na taj način što osuđena ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, bez primene mere elektronskog nadzora, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija, navodi se.

Kako piše u saopštenju, prema okrivljenoj je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta-pištolj, a obavezna je i da plati troškove krivičnog postupka.

"Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštila razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu", navodi Viši sud.

Podsetimo, u beogradskoj opštini Vračar u noći između 1. i 2. januara ubijen je Davorin Baltić, državljanin Crne Gore.

Nikolić je tada bila u automobilu sa Baltićem. On je stradao, a Nikolić, koja je bila na mestu suvozača, prošla je nepovređeno. Nakon pucnjave ona je u obližnji kontejner bacila Baltićev pištolj koji je bio u pregradi u suvozačevim vratima, pa je optužena za nelegalno nošenje oružja.

Direktor policije Srbije Vlаdimir Rebić izjavio je nakon ubistva da je Baltić od ranije poznаt crnogorskoj i srpskoj policiji i dа sve ukаzuje dа se rаdi o obrаčunu između kriminаlnih grupа. Dovođen u vezu sa Kavačkim klanom, a prvi rezultati istrage ukazali su da je u pitanju nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article