SEDMORICA fudbalera Real Madrida nalaze se na objavljenoj listi kandidata za osvajanje ovogodišnje „Zlatne lopte“, na kojoj dominiraju španski igrači. Dodela nagrada biće održana 28. oktobra u Parizu.

ПРВИ ПУТ БЕЗ ЊИХ ДВОЈИЦЕ: ФИФА додељује златну лопту у новим околностима

FOTO: Tanjug/AP

Magazin „Frans fudbal“ objavio je listu od 30 fudbalera koji su u konkurenciji za nagradu Zlatna lopta, koja se dodeljuje najboljem igraču godine. Listom dominiraju igrači Reala koji su prošle sezone osvojili rekordnu 15. titulu u Ligi šampiona i reprezentativci Španije, osvajači Evropskog prvenstva u Nemačkoj ovog leta. Ovo je prvi put od 2003. godine da Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo nisu na spisku kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Mesi je rekorder sa osam prestižnih trofeja, od kojih je poslednji osvojio prošle godine.

Na listi su sedmorica fudbalera Reala Vinisijus Žunior, Džud Belingem, Kilijan Mbape, Toni Kros, Federiko Valverde, Dani Karvahal i Antonio Ridiger. Među kandidatima su i četvorica igrača Mančester sitija Rodri, Fil Foden, Erling Haland i Ruben Dijaš. Arsenal takođe ima četiri predstavnika – Bukajo Saka, Deklan Rajs, Martin Edegard i Vilijam Saliba.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Preostali kandidati iz klubova Premijer lige su Emilijano Martines (Aston Vila) i Kol Palmer (Čelsi), dok su iz španske lige tu Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Lamin Jamal i Dani Olmo (Barselona). Iz klubova Bundeslige kandidati su Hari Kejn (Bajern Minhen), Florijan Virc, Alehandro Grimaldo i Granit Džaka (Bajer Leverkuzen). Ademola Lukman (Atalanta), Artem Dovbik, Mats Humels (Roma), Lautaro Martines i Hakan Čalhanoglu (Inter) su kandidati koji igraju u Seriji A.

Preostali kandidat je fudbaler Pari Sen Žermena Vitinja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

U konkurenciji za najbolji muški klub su Real Madrid, Mančester siti, Bajer Leverkuzen, Borusija Dortmund i Đirona.

U konkurenciji za nagradu najboljeg golmana trofej „Jašin“ su Diogo Kosta (Porto), Đanluiđi Donaruma (Pari Sen Žermen), Andrij Lunin (Real Madrid), Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Mik Menjan (Milan), Emilijano Martines (Aston Vila), Unaj Simon (Atletik Bilbao), Jan Zomer (Inter), Georgi Mamardašvili (Valensija) i Ronven Vilijams (Mamelodi Sandauns).

Ančeloti glavni kandidat

Kandidati za najboljeg trenera su Karlo Ančeloti (Real Madrid), Pep Gvardiola (Mančester siti), Ćavi Alonso (Bajer Leverkuzen), Đanpjero Gasperini (Atalanta), Luis De la Fuente (selektor reprezentacije Španije) i Lionel Skaloni (selektor reprezentacije Argentine).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst