SPEKTAKULARNOM multimedijalnom ceremonijom otvorene su „Igre budućnosti“. U ruskom Kazanju, u prisustvu visokih zvanica u glavnoj hali „Ekspa“ prisutnima se obratio i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i poželeo sreću svim učesnicima kojih će ove godine biti preko pet hiljada.

ПРВА ПОБЕДЕ СРБИЈЕ У РУСИЈИ: Владимир Путин отворио Игре будућности

FOTO: EPA

Srbiju na ovoj manifestaciji predstavlja više kombinovanih ekipa. Izdvajaju se timovi FK Crvena zvezda u sajber fudbalu, KK Partizan u sajber basketu, koji je doneo i prvu pobedu već uvodnog takmičarskog dana protiv beloruskog tima Eksopenta (42: 35). Među našim predstavnicima je i 12-godišnji fudbaler Filip Avramović i trener omladinske škole FK Crvene zvezde Marko Milić u programu „Fudbal za prijateljstvo figital“ za decu iz 13 zemalja sveta.

Preko dve hiljade takmičara svih uzrasta iz 107 zemalja od juče učestvuje u 21 fidžitalnoj takmičarskoj disciplini, koje kombinuju adaptirane formate sajber sportova i pravih takmičenja na takođe posebno priređenim sportskim borilištima.

Takmičenja će se održavati u četiri višenamenska sportska centra širom Kazanja, i očekuje se da će ih pratiti na stotine miliona ljudi širom svetam sve do zatvaranja Igara 3. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst