Prva dama SAD Džil Bajden poručila je donatorima kampanje da ne zna šta je specijalni tužilac Robert Hur pokušavao da postigne kada je sugerisao da njen suprug, predsednik SAD Džozef Bajden ne može da se seti kada je njegov sin Bo preminuo, prenosi N1.

„Trebalo bi da za sve imamo razumevanje i ne mogu da zamislim da bi neko pokušao da iskoristi smrt našeg sina za sticanje političkih poena“, napisala je ona u mejlu koji je uputila donatorima kampanje, preneo je AP.

Džil Bajden je napisala da građani mogu samo da zamisle kako se osećala kada je pročitala o izveštaju tužioca Hura, ne samo kao Bajdenova supruga, već i kao Boova majka.

Ona ističe da ako je neko doživeo takav gubitak, onda zna da ga ne meri godinama, već tugom.

Specijalni tužilac Robert Hur rekao je ranije da predsednik ne bi trebalo da se suoči sa optužbama za zadržavanje dokumenata i opisao je kao hipotetičku odbranu to što 81-godišnji predsednik ima pamćenje koje je mutno i loše i da ima značajna ograničenja, dodajući da tokom intervjua sa istražiteljima nije mogao da se seti čak ni pre koliko godina je preminuo njegov najstariji sin Bo.

Post Views: 13

Originalni tekst