Srbi sa Kosova i Metohije, održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup, jer kako se navodi u saopštenju organizatora, žele da skrenu pažnju na obespravljen položaj. Srpska lista podržava organizovanje mirnog protesta na Kosovu i Metohiji.

Veliki opštenarodni protestni skup Srba sa Kosova i Metohije zakazan je za ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, javlja RTS.

Protestnim skupom Srbi sa KiM žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj  posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Udruženje penzionera, čiji su predstavnici prijavili skup nadležnim organima, na mitingu u ponedeljak očekuje veliki broj  sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, sve one, kako navode, kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine.

„Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić“ istakli su iz ove organizacije.

Srpska lista podržava organizovanje protesta

Srpska lista saopštila je da podržava mirni protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je za ponedeljak najavilo Udruženje ujedinjenih penzionera.

Protestni skup će biti održan i zbog „jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija“, podseća Srpska lista.

“Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima“, navode iz Srpske liste.

Originalni tekst