Kada se davne 1988. godine emitovala prva epizoda serije “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, ovo ostvarenje odmah je dobilo status kultnog. Glumci koji su u njoj igrali, oni mlađi koji se još nisu proslavili, znali su da im je to vjerovatno uloga života.

Jedna od onih koje su tada postigle toliki uspjeh da ih i dalje zovu imenom koje nose u seriji jeste Arijana Čulina. Zapravo, Milijana iz “Đekne”, jer je tako decenijama oslovljavaju.

Arijana, hrvatska glumica, nakon “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo” glumila je u seriji “Cimmer fraj” i u filmu “Ne gledaj mi u tanjir” iz 2016. godine.

“Serija me je obilježila za cio život, i to po dobru, moram da priznam. I dalje me znaju po toj ulozi. Igrala sam u istoimenoj predstavi kod Milana Karadžića, pored Petra Božovića, Ljiljane Dragutinović i Stele Ćetković. Živko Nikolić je samo mene zvao od te ekipe za seriju. Na snimanje serije došla sam sa crvenom bojom kose. Reditelj mi je tada rekao da me nikad ne bi uzeo za Milijanu. Život me je odveo u Split. Rodila sam dijete kao samohrana majka i ostala sam dolje”, rekla je ranije u jenom intervjuu Čulina.

Iako je studije glume završila u Beogradu i za ovaj grad je veoma vezana.

“Beograd je grad moje mladosti, odrastanja i sazrijevanja. Prošlo je 30 godina, a i dalje sam u kontaktu s mojim klasićima Đorđem Davidom, Anđelkom Tadić, Draganom Mrkić, Anicom Dobrom, Milanom Pleštinom, Nebojšom Bakočevićem, Slobodanom Beštićem i Duškom Premovićem. Negdje smo kao Lolek i Borek. Kad dođem, vidim se obavezno s profesorom Predragom Bajčetićem. Bili smo dobri s Bjelom, Vesnom Trivalić, Draganom Petrovićem Peletom i Mandom, čija smrt je strašna”, zaključuje Čulina.

Originalni tekst