Miroslav Petrašinović, aktuelni predsednik Skupštine grada Kragujevca, nalazi se na 217. mestu liste Srpske napredne stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Ovaj, široj javnosti malo poznati lokalni političar, prošle godine „proslavio“ se skandalom, kada je uz fotografiju sa proširene sednice Izvršnog odbora SNS-a napisao, „Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik – Aleksandar Vučić“.

Prosečan građanin Srbije dobro zna, da je taj slogan („Ein Volk, ein Reich, ein Führer“) obeležio celokupnu Hitlerovu nacističku ideju o Trećem rajhu, koja je u potpunost negirala demokratiju.

Petrašinovićeva objava, tada je izazvala veliku osudu na društvenim mrežama, a među brojnim komentarima, koji su uglavnom upoređivali sadašnju srpsku vlast sa autokratskom i nacističkom vladavinom Adolfa Hitlera, između ostalog je napisano „Ovi se više i ne kriju“.

buzda
Foto: Facebook/Miroslav Petrasinovic

Međutim, izostala je osuda najviših državnih SNS funkciionera, tako da Petrašinoviću zbog ove blamaže nije falila ni dlaka s glave.

Ni u Kragujevcu nije bilo reakcije, pa gradonačlnik Nikola Dašić, kao i šefica odborničke grupe SNS-a u loklanom parlamentu dr Anđelka Stojković, nisu odgovorili na pitanje našeg portala, da li će predsednik Skupštine grada snositi odgovornost zbog nacističke parole.

Za razliku od svojih stranačkih kolega, Miroslav Petrašinović je pristao da govori za Nova portal i u kratkom razgovoru rekao „da nije znao da je to bio nacistički slogan“.

On je pojasnio da mu je bila namera da pošalje poruku da su svi članovi SNS jedinstveni oko Srpske napredne stranke, kao državotvorne i najmasovnije stranke u zemlji i njenog predsednika, koji je ujedno predsednik stranke i predsednik države.

U zvaničnoj biografiji Miroslava Petrašinovića piše da je član SNS-a, od samog osnivanja stranke 2008. godine, a funkciju predsednika Skupštine grada Kragujevca obavlja od 2016. Da li će se ovaj lokalni političar naći u narodnoj skupštini, zavisi od ishoda predstojećih parlamentarnih izbora, piše Nova.rs.

Krivični postupak protiv doktorke Grujičić, 1. do Vučića na listi SNS, za lekarsku grešku

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)