Muška odbojkaška reprezentacija Srbije učestovaće na Olimpijskim igrama u Parizu. Jedan od najiskusnijih biće Aleksandar Atanasijević. On je izneo svoja očekivanja pred najveću sportski smotru planete.

ПРОРАДИЋЕ СРПСКИ ИНАТ: Атанасијевић о наступу на Олимпијским играма након 12 година

FOTO: N. Paraušić

Nakon 12 godina Srbija će učestvovati na Olimpijskim igrama. Zajedno u grupi „A“ sa Frnacuskom, Kanadom i Slovenijom. 

Lider Srbije na najvećoj sportskoj smotri biće iskusni korektor Aleksandar Atanasijević koji je u intervjuu za „Telesport“ pričao o predstojećim Igrama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Ne možemo ništa da obećamo u ovom trenutku. S obzirom da u prethodna dva olimpijska ciklusa nismo uspeli da obezbedimo plasman. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, jeste da odigramo kako znamo. Grupa je izuzetno teška, ali su to sve protivnici protiv kojih smo mi već igrali, koje smo i pobeđivali, ali i od kojih smo gubili neke utakmice, tako da jedino možemo da obećamo, da ćemo se boriti od prvog do poslednjeg trenutka. Sada naporno radimo, da bi kasnije došli u situaciju da te iste reprezentacije pobedimo. Mislim da smo u sjajnoj formi, i da imamo čemu da se nadamo, ali ni ne trebamo da se opustimo previše, niti da podcenimo neke protivnike, reako je Atanasijević.

Pripreme za Pariz ulaze u završnu fazu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Sigurno da smo pre svega zadovoljni što imamo priliku da se pripremamo za tako veliko takmičenje, kao što su Olimpijske igre. Na kraju smo uspeli da nadomestimo i nadoknadimo te bodove i taj zaostatak za klubove i da se domognemo Olimpijskih igara, što je sigurno bio neki primarni cilj, ali i “kruna” obe generacije. Imamo još nekih deset dana do odlaska u Pariz i nadam se da ćemo što spremnije dočekati prvi meč protiv Francuske, motivisan je Atanasijević, koji otkriva krajnji cilj u Parizu.

– Primarni cilj je plasman u četvrtfinale i da kasnije iz te neke euforije i energije ostvarimo što bolji rezultat.

Ističe on da očekuje da proradi srpski inat. 

– Mislim da može. Ukoliko pogledamo neka takmičenja iz 2010. i 2011. godine, imali smo dosta dobrih i loših takmičenja, tako da imamo dovoljno iskustva. Znamo kako se igraju ti turniri, bez obzira na to što smo propustili prethodna dva olimpijska ciklusa, zakljudio je Atanasijević. 

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst