PRVI potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, ministarka privrede Adrijana Mesarović i direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek prisustvuju danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ predstavljanju novog aviona s bojom i oznakom specijalizovane izložbe Ekspo 2027.

ПРОМОЦИЈА НОВОГ АВИОНА СА ОЗНАКОМ ЕКСПО 2027 Мали, Месаровић и Марек на аеродрому Никола Тесла Мали: Сетите се ЈАТ-а

Foto: Printskrin

– Ako se vratimo u 2012. godinu, setite se JATA, preduzeća koje je imalo velike probleme. Sada stojimo pored novog aviona koji će nam koristi za letove kako do  Njujorka i Čikaga, tako i do Kine do Guanžua i Šangaja. Pogledajte koliko se naša avio-kompanija promenila. U floti Er Srbije biće 29 aviona. Trebalo je puino hrabrosti da donesemo teške mere fiskalne konsolidacije, da JAT pretvorimo u najsupešniju i najbrže rastuću avio-kompaniju. To je doprinelo promene imidžu naše zemlje. Ovaj avion je u objama i dizajnu EKSPA, leteće i u Kinu, Zapad i na istok. Ovaj avion nosi poruku Dođite u BEograd u centar sveta 2027 godine. Očekujemo preko 3 miliona posetilaca – rekao je Mali.

– Treća tema koju želim da podelim, Srbija je dobila investicioni kreditni rejting. Avion će dopirneti našem rastu, EKSPO, a hoću da građani znaju da je uspešnost naše ekonomije potvrđena investiicioonim rejtingog. Urađen je sistematski pregled zdravlja naše ekonomije, deo toga je EKSpo i sve mere fiskalne konsolidacije. Rekli su da smo zdravi, da smo iz beton lige ušli u rpvu ligu. Nismo više zemlja u ravoju, sada smo razvijena zemlja. Ali time nismo zadovoljni, hoćemo da radimo još više i da idemo ka vrhu te tabele – rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)

NEBOJŠA Popović iz Kikinde radio je u hemijskoj industriji „Hemik“, nekadašnjem jugoslovenskom gigantu, koji propada dolaskom bivše vlasti na čelo države. Godine posvećenosti i rada u „Hemiku“ bile su izbrisane jednim potezom političara. Nebojša, kao i 130 drugih radnika zaposlenih u „Hemiku“, među kojima je bio i njegov otac, ostaju bez posla. Izgubio je sve ono u šta je verovao. Život u Kikindi postao je borba za opstanak.Za Nebojšu dolazi do promene 2015. godine, kada u Kikindu stižu nove fabrike.

06. 10. 2024. u 09:00

Originalni tekst