Bivša zadrugarka i pjevačica Irma Sejranić obavijestila je svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram da je odlučila da promijeni vjeru i prihvati pravoslavlje.

Ovo se desilo nekoliko dana nakon što je pripadnicima katoličke vjeroispovesti čestitala Uskrs. Inače, Irma je više puta u “Zadruzi” govorila da zbog svoje mješovite porodice slavi i poštuje i hrišćanske praznike. Međutim, ovo je zbunilo njene fanove, a ona je odlučila da se izjasni.

Mnogi su je uporedili sa pobjednikom “Zadruge 5” Dejanom Dragojevićem, koji je nedavno priznao da je prihvatio islam.

– Irma misli da će privući pažnju kao Dejan Dragojević jer je promijenila vjeru – glasio je jedan komentar, na šta je Irma odgovorila:

-Ja ne radim to zbog Dejana. Velike su razlike između njega i mene, ja radim radi sebe. Prvi put u životu nešto radim radi sebe. Ja priznajem, za razliku od svih, bez rijalitija, bez ičega, a on je šutio, pravio mene budalom pred milionima radi plasmana. Bilo, prošlo, mene to ne zanima, kao ni rijaliti, jer je to iza mene odavno. Svima želim svu sreću. A to šta ćete vi da mislite, apsolutno me ne zanima – poručila je Irma.

(Dispute/Republika)

Originalni tekst