Četiri sezone rijalitija “Zadruga” pobjednice bile su žene, a u petoj trijumf je ostvario muškarac.

Kristina Kija Kockar, Luna Đogani, Iva Grgurić, Nadica Zeljković i Dejan Dragojević upisali su se u historiju popularnog TV formata, a njihove životne priče i danas ne prestaju da budu tema novinskih naslova. Međutim, pored ogromne sume novca koje su stekli, poslovnih uspjeha živote ovih ljudi ispunili su tragični i tužni događaji.

Kija Kockar u rijalitiju je ukupno zaradila 120.000 eura, a od novca je kupila stan i automobil. Započela je muzičku karijeru, od koje se takođe “oparila”, pa po nastupu uzima 5.000 eura. Pored toga, primala je platu kao članica žirija “Pinkovih zvezda”, ali i šouprograma “Ja imam talenat”. Kija se oprobala i kao književnica ali i kao glumica.

Kristina je nizala uspjehe, ali sve se dogodilo nakon mučnih životnih događaja proživljenih pred milionskim auditorijumom. Kockareva je doživjela preljubu supruga Slobodana Radanovića, suočavanje sa njegovom ljubavnicom Lunom Đogani, smrt oca Miloša Kockara i po izlasku iz “Zadruge” uslijedili su zdravstveni problemi.

Kija je prije četiri godine operisana na Institutu za onkologiju i radiologiju, nakon što je otkriveno da ima tumor na dojci. Rezultati su pokazali da je tumor na sreću benigni, a pjevačica je, vodeći se svojim iskustvom poručila:

– Prevencija je ključ svega. Pregledajte se na vrijeme. Žene,budite odgovorne i zdrave. Volim vas. Operisala sam jedan tumor, a ostala su mi još četiri unutra. Svi su benigni i mali. I zdrava sam i biću. Poenta je da se žene pregledaju.

I njena suparnica iz prve sezone Luna Đogani ima vjerne fanove, koji su je doveli do pobjede u “Zadruzi 2”. Blogerka je u popularnom TV formatu do sada zgrnula 170.000 eura, a našla je i ljubav svog života, Marka Miljkovića. Po izlasku je snimala pjesme i spotove, ali je ostala bez novca, pa je ušla u narednu sezonu.

Đoganijeva se dugo suočavala sa javnom stigmatizacijom zbog veze sa oženjenim Slobom Radanovićem, ali spas i mir je našla u braku sa Miljkovićem iz kojeg su dobili kćerku Miju. Par zarađuje na desetine hiljada eura od svog Youtub kanala, na kome objavljuju snimke iz privatnog života.

Ova godina posebno je bila traumatična za Lunu, jer je izgubila bebu.

– Izgubili smo ovu trudnoću poslije 12 nedelja. Saznali smo par dana ranije, nismo htjeli odmah da pričamo, da malo prođe. Tako je trebalo da bude, neki virus je prošao kroz mene, tako je doktorica rekla, plod je bio jako mali, znaju žene koje su prošle kroz to. Šta god se desi majci to utiče na plod, bila sam loše, nisam znala da sam trudna kada sam išla u Ameriku. Srce je prestalo da kuca, hvala Bogu, dobro je što je bilo rano, dok se nije formiralo – izjavila je ona tada.

Treću sezonu obilježila je Iva Grgurić. Atraktivna Hrvatica je u “Zadruzi” bila u vezi sa Stefanom Karićem i Filipom Đukićem, s kojim se zabavljala i nakon izlaska iz luksuznog izdanja u Šimanovcima. Dok je boravila u Šimanovcima, javnost je saznala da je prije rijalitija bila sa oženjenim tajkunom u invalidskim kolicima, pa su je proglasili sponzorušom. Kada je pobijedila raskinula je sa Đukićem, postala je voditeljica jutarnjeg programa na “Red televiziji” i preselila se u Beograd. Uslijedili su i glumački angažmani i brojni estetski zahvati kojima je ova dama izmijenila lični opis.

Grgurićeva je prošla bez velikih životnih problema nakon izlaska iz “Zadruge”, ali njena traumatična prošlost bila dugo tema u javnosti.

Nadica Zeljković, majka Kije Kockar, odnijela je pobjedu u četvrtoj sezoni “Zadruge”, a ova takmičarka imala je najmanje skandalozan život od svih pobjednika popularnog TV formata. Sve Nadičine drame isključivo su bile vezane za njenu nasljednicu.

Međutim, zdravstveni problemi nisu zaobišli Kijinu mamu. Problemi sa kičmom, tačnije sa pršljenovima, i to stanje je bilo ozbiljno jer su ruke počele da joj se koče.

– Ovaj problem sam imala i ranije, prije rijalitija, ali sad hoću da uradim sve analize i sva snimanja, pa da konačno jednom to riješim. Vratni pršljen mi je najgori, ukočio mi se vrat, pa se onda i ruka ukoči, ne mogu da funkcionišem, ja sam uvijek bila u pokretu. Nije ništa strašno hvala Bogu, čim ovom sredim vraćam se normalnom životu – rekla je tada Nadica.

Posljednji u nizu je Dejan Dragojević, koji je jedini muškarac koji je pobijedio u rijalitiju “Zadruga”. Dragojevića je u luksuznom izdanju u Šimanovcima prevarila tadašnja supruga Dalila Dragojević sa cimerom Filipom Carem.

Dejan je pred milionskim auditorijumom preživio više nervnih rastrojstava, te sebe fizički povrijeđivao.

Nesreća sa ženama nastavila se i nakon izlaska iz rijalitija, a njegova izabranica Aleksandra Nikolić u aktuelnoj sezoni popularnog TV projekta prevarila ga je poput supruge Dalile sa Filipom Carom.

(express/srbijadanas)

Originalni tekst