Tradicionalna lista TC Candlera i Nezavisnih kritičara svake godine bira najljepše lice. S kreiranjem takvih lista su započeli 1990. godine, a mnogi tvrde da je to “najraznolikiji izbor ljepotica” pa se na njemu često nađu potpuno nepoznata imena.

Jedno takvo lice je ove godine zauzelo prvo mjesto. Titulu najljepšeg lica za 2023. godinu ponijela je korejsko-američka pjevačica Nensi Džuel Mekdoni. Nensi ima 23 godine i bila je najmlađa članica K-pop grupe Momoland koja se raspala ove godine. Nakon toga, nastavila je sa solo karijerom.

Na drugom mjestu našla se ruska infuenserka Daša Taran, a na trećem korejsko-japanska pjevačica Sana Minatozaki.

Na četvrtom mjestu nalazi se mnogo poznatija izraelska glumica Gal Gadot. Godine 2004, kad je navršila 18 godina, postala je Miss Izraela.

Nakon toga je dvije godine služila obavezni vojni rok u izraelskoj vojsci te je istovremeno gradila karijeru kao glumica i manekenka. Najpoznatija je po ulozi Dajane Prins u filmu Wonder Woman.

Arijana Grande je na 79. mjestu. Britanska glumica Ema Votson zauzela je 83. mjesto, dok je 90. po redu na listi australijska glumica Margo Robi.

Originalni tekst