Na nedavno objavljenoj prestižnoj listi Univerziteta Stanford među 100.000 najuticajnijih svetskih naučnika za 2019. godinu našao se i profesor sa Prirodno-matematičkog fakulteta Niko Radulović. Iako su i ranije njegovi radovi prepoznati u određenim bazama, ističe da mu je ovo najznačajnija kvalifikacija za 16 godina, koliko je prošlo od kada je objavio prvi rad.

Stanfordova lista je kvalifikovala naučnike u 22 naučne oblasti, a jedno mesto za hemiju pripalo je niškom profesoru sa Departmana za hemiju na PMF.

– Svake godine se formira lista za prethodnu godinu. To je nešto na osnovu većeg broja parametara koji se tiču ne samo broja objavljenih radova, citiranosti, citiranosti u okviru te godine, naravno sve to u poređenju sa ostalim ljudima koji se bave takvom oblašćcu, odnosno takvim istraživanjima – objašnjava Radulović u razgovoru za portal Južne vesti.

Da se i njegovo ime našlo među 45 naučnika iz Srbije, saznao je, kako kaže, slučajno.

– Ja nisam ni pogledao koja je lista, a p..

The post Profesor iz Niša na listi najuticajnijih NAUČNIKA u SVETU, a to nije ni znao: Koleginica me pitala kad ću da častim! (VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article