(Beta) –  Osnovni krivični sud u Skoplju produžio je danas za 30 dana pritvor petorici osumnjičenih u slučaju otmice i ubistva 14-godišnje devojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera iz Velesa.

Kako je saopšteno, Krivično veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju je prihvatilo predlog Tužilaštva za produženje pritvora za 30 dana za V. M, V. K. i  B. V. za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična dela – otmicu i ubistvo maloletne devojčice i frizera.

„Istovremeno je prihvaćen i predlog za produženje mere pritvora za novih 30 dana za S. D, koji je osumnjičen za pomaganje počiniocu krivičnog dela, a povezano za  bekstvo prvoosumnjičenog, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom zatvoru u Turskoj“, piše u saopštenju skopskog krivičnog suda.

Ljupču Palevskom, prvoosumnjičenom za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog, krivični sud u Skoplju je 5. decembra u odsustvu odredio 30-dnevni pritvor, u koji će otići kada bude dostupan makedonskim organima.

Palevski je po međunarodnoj poternci uhapšen 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj, gde je stigao preko Srbije i Bugarske, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Turske sudske vlast su Palevskog 29.  decembra stavile u 40-dnevni privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi „Balikesir“, „radi obezbeđenja njegove ekstradicije Severnoj Makedoniji, u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca“.

Tela maloletne Skopljanka Vanje i frizera Panča iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 27, odnosno, 24. novembra, pronađena su 3. decembra.

Post Views: 19

Originalni tekst