NAJBOLjI i najcenjeniji srpski fudbalski sudija Srđan Jovanović je trenutno na višednevnom seminaru sudija sa FIFA znakom koji se održava u Sevilji. Jovanović se našao u prvoj grupi od 22 arbitara koji su počeli teoretske pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi.

ПРИПРЕМЕ ВЕЋ ПОЧЕЛЕ: Србин међу кандидатима за судије на Мундијалу 2026. године

FOTO: FIFA

Zanimljivo je da će UEFA da na ovaj Mundijal pošalje 18 arbitara, dok će sve ostale svetske konfederacije da delegiraju nešto manji broj, ne računajući i sudije koje će da sede u VAR sobama.

Uz Jovanovića su na seminaru trenutno još Ivan Kružliak (Slovačka), Espen Eskas (Norveška), Deni Mikeli (Holandija), Glen Niberg (Švedska), Ištvan Kovač (Rumunija), Irvan Peljto (BiH), Hoze Maria Sančez (Španija), Sandro Šerer (Švajcarska), Fransia Letisje (Francuska),  Slavko Vinčić (Slovenija), Žoao Pinjeiro (Portugalija), Artur Diaš (Portugalija), Klemen Turpan (Francuska), Feliks Cvajer (Nemačka), Tes Olofson (Švedska), Davide Masa (Italija), Serdar Gozubujuk (Holandija), Mauricio Marijani (Italija), Hilal Umut (Turska), Stefani Drapar (Francuska) i Hezus Hil Manzano (Španija).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst