Aleksandra Prijović obradovala je u novogodišnjoj noći svoju publiku novim singlom “Posljednji kabare”, kako bi im se zahvalila za sve uspjehe postignute albumom “Devet života” i regionalnom turnejom “Od istoka do zapada”.

Pjesmu je napisao njen suprug Filip Živojinović, kao i većinu hitova sa prošlih albuma, ali se ova balada očigledno nije svidjela njenim fanovima. Oni su je na društvenim mrežama zamolili da prekine saradnju sa Filipom jer su joj sve pjesme koje je on uradio za nju gotovo identične.

– Okej, sad stvarno. Filip treba da prestane da joj radi pjesme! Kako neko može da sluša muziku, čiji tekst glasi: “O, kako glupa sam, Bože!” Užasno neprijatno! Ajde što je melodija opet ista, nego što je i tekst gori nego inače! Prepakivanje jednih te istih pjesama! Jezivo! Ova pjesma je identična onima sa posljednjeg albuma! Bezveze! Njoj treba više pjesama poput “Psiho”, “Sabotiram”, a ne ove tužbalice – glase neki od komentara na “Iksu” (nekadašnji Twiter).

Podsjetimo, Aleksandra je za medije objasnila kako je nastala ova pjesma i da ju je snimila prije samo desetak dana.

– To je pjesma zbog koje sam pala u nesvijest kad sam je čula. Željela sam da bude na ovom albumu koji je izašao u junu, ali smo već imali dovoljan broj pjesama i dosta balada, riješili smo da je ostavimo za sljedeći album. Međutim, meni đavo nije dao mira i ja sam rekla: “Ova pjesma mora da izađe što prije.” Ona je bila idealna prilika da se zahvalim publici poslije ovakve godine. Imala sam puno nastupa i obaveza i nikako nisam stigla da uđem u studio i da je otpjevam. Prije nekih 10 dana smo sve završili – ispričala je Prijovićka.

(express/kurir)

Originalni tekst