Enis Bešlagić, jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih glumaca, istakao se tokom svoje karijere po brojnim značajnim ulogama.

Glumac rijetko govori o svom privatnom životu, te ne otkriva mnogo detalja. Tako je nedavno otkrio kako je sa samo 17 godina počeo raditi. Naime, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini sa porodicom je otišao u Njemačku, gdje je počeo raditi na groblju kako bi im pomogao.

  • To je bilo u doba rata, kada sam kao izbjeglica otišao u Njemačku. U to vrijeme imao sam nepunih 17 godina. Mislili smo da će rat stati za 15 dana i da ćemo se brzo vratiti kući, ali to se nije desilo. Rad na groblju me je mnogo čemu naučio. Zvuči čudno, ali iz tog iskustva crpim životni optimizam i energiju. Tamo sam naučio šta je život. Kad znate gdje ćete da završite, onda znate i kako ćete da živite. Tada sam odlučio da želim da budem neko i nešto – objasnio je Bešlagić, prenosi Hello.

Neposredno nakon rata, diplomirao je glumu u Sarajevu i to kao najbolji student svoje klase. Ubrzo su uslijedile brojne uloge, kao i nagrade, kako za rad, tako i zbog humanosti.

Originalni tekst