Vedrana Rudan, spisateljica iz Hrvatske, danas je na svom blogu objavila da boluje od kancera.

Vedrana Rudan je neko ko je poznat po svom britkom jeziku i po svojim, pomalo neobičnim stavovima za današnje vreme. Ona je često u žiži javnosti zbog svojih izjava o braku, porodici i deci, a danas je malo drugačija situacija. 

Spisateljica iz Hrvatske je napisala na svom blogu da boluje od kancera, pa je na svoj način opisala celokupnu situaciju.

– Hiljadu puta sam zamišljala trenutak, pisci imaju bujnu maštu, kako će to izgledati kad ti priđe lekar, bez osmeha u očima i kaže… Hoću li pasti u nesvest? Izbezumiti se? Krenuti da plačem? Pitati zašto ja?

Foto: TANJUG / Dragan Stanković

 

– Životni vek se produžio, još sam mlada, ne, ne, ne, zašto ja? J*bote! Ništa od toga nisam doživela. Uhvatio me je smeh kad sam videla zabrinute lekare KBC-a, kako su se samo brzo okupili oko mene. Osetila sam da mi nekako žele olakšati muku koju nisam osećala – napisala je ona, pa dodala:

– Oduševila me spoznaja koliko prijatelja moj suprug i ja imamo – pravih, fenomenalnih ljudi. Preko noći, svet je postao svetliji. Moja prijateljica iz detinjstva mi je obećala da će organizovati sahranu, a moj pepeo, uprkos zakonima, će biti rasut u moru na našoj omiljenoj plaži u Mošćeničkoj Dragi. Srećna sam zbog takvih ljudi u mom životu.

Foto: TANJUG / Dragan Stanković

 

– Danas obustavljam pisanje bloga jer ću se posvetiti lečenju i napisati knjigu o tom iskustvu. Kada autor piše o fazama svog umiranja, to zvuči kao nešto izuzetno. Ipak, takve knjige dobijaju smisao kada autor ili autorica zaista umru; sve drugo ne nosi istu napetost. Nažalost, ne mogu vam reći da li ću umreti, ali sam sigurna da postoji ta mogućnost.

Vedrana Rudan otkrila da boluje od kancera: Hrvatska spisateljica šokirala javnost

sledeća vest

Originalni tekst