Popularna pevačica Aleksandra Prijović prepevala je hit pesmu „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja“, koju u originalu izvodi pokojni Dušan Kostić. Prija ovu numeru izvodi često, a nedavno je uvrstila i u svoj drugi album, a malo ko zna da ova pesma krije tužnu priču.

Dušan Kostić je 13. maja 1996. godine nestao. Mnoge priče kruže šta se dogodilo sa pevačem narodne muzike.

Pisalo se da je Dušan poslednji put viđen na Pančevačkom mostu odakle je navodno izvršio samoubistvo, skočivši u Dunav i od tada mu se gubi svaki trag.

Na mestu odakle je navodno skočio, pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a samo par dana nakon nestanka, njegovoj porodici je stiglo oproštajno pismo.

 Mnogo vas volim, oprostite mi – pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Foto: Printscreen

 

Njegova supruga ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

– U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno – rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

– Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me – rekla je ona tada, sigurna da „tu nisu čista posla“.

Foto: Printscreen

 

Jedini očevidac navodnog skoka bio je radnik ŽTP-a, koji je policiji rekao da nije siguran da li je to bio pevač. Telo nikada nije pronađeno, što je dalo prostora za mnoge gradske priče.

Prema jednoj verziji on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu. Treća verzija pak sigurno je i najčudnija – da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.


sledeća vest

Vesti

Hitno upozorenje RHMZ! Stiže veliko nevreme: Evo gde će prvo grunuti Đukić Dejanović: Novi Pravilnik štiti nastavnike! Iz Unije prosvetnih radnika složni! Nebojša Bakarec: Skaredno je da nasilnik Đilas pridikuje o nasilju!

Kolumne

Nebojša Bakarec: Skaredno je da nasilnik Đilas pridikuje o nasilju!

Parafraziraću čuvenu izreku – „Ko o čemu k…a Đilas o poštenju“. Nasilnik Dragan Đilas je 23.2.2024. dao skarednu izjavu: „Danas je otkriven nož kod učenika osmog razreda u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. U istoj školi gde se prošlog maja desilo ubistvo velikog broja dece, što pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo.

Izvučena Loto sedmica! Dobitak iznosi neverovatnih 35 miliona Mi smo isti narod! Milićević i Klokić: Drina je kičma koja nas spaja!

Politika

Mi smo isti narod! Milićević i Klokić: Drina je kičma koja nas spaja!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi RS Zlatanom Klokićem obišao štandove sa turističkom ponudom Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Dvojicu ministara ugostio je direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađan Cicović.

Originalni tekst