Novak Đoković je za ovaj četvrtak imao zakazan meč drugog kola Vimbldona, a pre nego što je izašao na teren da odmeri snage sa Džejkobom Fernlijem, postalo je poznato da li će učestvovati na pariskim Olimpijskim igrama.

ПРЕСЕКАО ЈЕ! Новак Ђоковић одлучио да ли иде на Олимпијске игре Париз 2024

FOTO: Tanjug

Sudeći po spisku učesnika koji je objavila Međunarodna teniska federacija (ITF), Novak Đoković će igrati na olimpijskom turniru, a uz njega će predstavnik Srbije u izuzetno snažnom nadmetanju u muškoj pojedinačnoj konkurenciji biti i Dušan Lajović.

Verovatno najjaču postavu ima Španija, jer su tu i Karlos Alkaraz, i Rafael Nadal, i Pablo Karenjo Busta i Alehandro Davidovič Fokina, a igra se, podsetimo, na terenima Rolan Garosa, čija je podloga šljaka.

Stiže i najbolje rangirani teniser sveta Janik Siner (sa njim i još tri Italijana, Muzeti, Arnaldi i Darderi), tu su i neki veterani poput Keija Nišikorija, Gaela Monfisa i Stana Vavrinke, ali i brojni sadašnji asovi – Danil Medvedev koji predvodi ruski trio (s njim su učesnici muškog „singla“ još i Safiulin i Kotov), Stefanos Cicipas je jedini Grk u žrebu, Aleksandar Zverev je jedan od trojice Nemaca (sa Štrufom i Kepferom)…

Od Amerikanaca se ističu Tejlor Fric i Tomi Pol, a igraće i Hubert Hurkač, Kasper Rud, Kameron Nori, Igo Imber, Holger Rune, nezgodni Čileanci Nikolas Hari i nedavni Noletov „dželat“ Alehandro Tabilo…

Podsetimo, prenos meča Novak Đoković – Džejkob Fernli možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst