FUDBALSKA reprezentacija Srbije sastaje se sa Španijom u prvom kolu „A“ divizije Lige nacija. Meč se igra na stadionu „Rajko Mitić“, a uživo prenos možete da pratite na portalu „Novosti“.

ПРЕНОС, СРБИЈА - ШПАНИЈА: Спектакл! Скроз нови орлови и моћни шампион Европе!

FOTO: Tanjug/AP

SRBIJA – ŠPANIJA (početak utakmice od 20.45) 

UOČI MEČA

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Prvak Evrope, Španija gostuje u Beogradu, u svom prvom nastupu nakon osvajanje titule evropskog šampiona u Nemačkoj. 

I Srbiji je ovaj duel prvenac nakon EURIO 2024, sa kog se vratila bez uspeha. Ekipa selektora Dragana Stojkovića odigrala je dve utakmice nerešeno – sa Slovenijom 1:1 i Danskom 0:0, a izgubila je od Engleske sa 1:0.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Promene u igračkom kadru

Stojkovićev tim suprotstavlja se šampionu Evrope bez Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja i Vanje Milinkovića Savića, Miloša Veljkovića, Nemanje Gudelja, ali nisu tu ni Filip Mladenović, Filip Kostić, Nemanja Maksimović…

Prvi igrač koji je doneo zvaničnu odluku da se oprosti od reprezentativnog dresa neposredno nakon takmičenja u Nemačkoj bio je Dušan Tadić, rekorder po broju nastupa za nacionalni tim sa 111 utakmica. Isti je slučaj i sa Darkom Lazovićem.

Srbija će na terenu protiv Španije biti predvođena novim kapitenom tima Nikolom Milenkovićem.

Na ove igrače računa Dragan Stojković Piksi

Golmani: Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Ilić, Đorđe Petrović;

Odbrana: Kosta Nedeljković, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Jan Karlo Simić, Aleksa Terzić;

Vezni red: Andrija Živković, Saša Lukić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Kristijan Belić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević;

Napad: Petar Ratkov, Luka Jović, Đorđe Jovanović.

I Španija će doći u nešto drugačijem sastavu nego što je igrala na Evropskom prvenstvu. Neće biti Hesusa Navasa, Unaja Simona, Nača i Alvara Morate. 

Sastav Španije 

Golmani: David Raja, Aleks Remiro, Robert Sančez;

Odbrana: Dani Karvahal, Oskar Mingeza, Emerik Laport, Robin le Norman, Danijel Vivijan, Pau Tores, Alehandro Grimaldo, Mark Kukurelja;

Vezni red: Rodri, Martin Zubimendi, Fabijan Ruiz, Aleks Garsija, Pedri, Dani Olmo, Pepelu;

Napad: Feran Tores, Lamin Jamal, Niko Vilijams, Mikel Ojarzabal, Žeremi Pino, Hoselu, Ajoze Perez.

Nova sezona Lige nacija 

Četvrto izdanje Lige nacija biće prvo u kojem će se Srbija takmičiti u elitnoj A ligi. Tri dana posle meča protiv Španije, Srbija će gostovati u Danskoj. Pored Srbije, Španije i Danske, u grupi A4 će se nadmetati i selekcija Švajcarske.

Podsetimo, Liga nacija se održava svake druge godine, a prvo izdanje je počelo u septembru 2018. 

Utakmice Lige nacija igraju se u terminima koji su nekada bili rezervisani za prijateljske mečeve, a takmičenje je i ustanovljeno sa idejom da svi evropski nacionalni timovi, uključujući i one slabije koji retko učestvuju na šampionatima Evrope i sveta, igraju više takmičarskih i rezultatski značajnih mečeva, naročito pred svojim navijačima.

BONUS VIDEO: MADRID ČEKAO I DOČEKAO: Kilijan Embape konačno Realov 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst