FUDBALERI Partizana igraju protiv Genta prvu utakmicu plej-ofa Lige konferencija i pokušaće da izbore evropsku jesen. Uvodni meč se igra u Humskoj i možete ga pratiti uživo na portalu „Novosti“.

ПРЕНОС, ПАРТИЗАН - ГЕНТ: Црно-бели губе, морају боље у наставку!

FOTO: Profimedia

Prvo poluvreme: Partizan – Gent 0:1

45+1′ – Kraj prvog poluvremena!

37′ – U sudijskoj beležnici se našao i Mario Jurčević. On je prvi fudbaler domaćeg tima koji je dobio žuti karton.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

28′ – Umalo da bude 0:2. Okliznuo se Jovanović, no uspeo je nakako da dođe do lopte i spreči Surdea da poveća prednost.

27′ – Izveo je prvi korner Partizan, ali uspeli su gosti dobro da reaguju, te do promene rezultata nije došlo.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

BORBA Sven Kums i Gajas Zahid/FOTO: Profimedia

22′ – Morao je Stanojević prinudno da menja. Zbog povrede je van terena izašao Jung Jun Gog, a umesto njega je ušao novajlija Stefan Kovač.

19′ – Nova opasnost po Partizan. Dobro je volej uhvatio Gandelman. Ipak, golman „parnog valjka“ je dobro intervenisao.

18′ – Prvi žuti karton na utakmici dobio je Arči Braun koji je neoprezno zaustvio Severinu. Iz te situacije je domaćin mogao da poravna rezultat, no udarac Mujakića je zaustavio Ruf.

16′ – GENT VODI! Bolje su crno-beli otvorili utakmicu, ali Belgijanci stižu do vođstva. Sven Kums je centrirao sa desne strane, a na drugoj strani se iskrao odbrani Omri Gandelman i glavom matirao Aleksandra Jovanovića.

11′ – Prva opasnost pred golom Partizana. Surde je centrirao sa leve strane, a malo je nedostajalo Gandelmanu da stigne do lopte. Bilo bi vrlo opasno po Jovanovića da je uspeo da šutira.

6′ – Još jedan pokušaj napadača domaćina. Dugo je vukao loptu, potom šutirao iz dobre pozicije, no lopta je otišla pored gola.

4′ – Veliku priliku nije iskoristio Saldanja. Golman gostiju Ruf je pogrešio, predao je loptu u noge Zahidu koji je proigrao Brazlica, čiji udarac je uspeo da zaustavi čuvar mreže belgijskog tima.

1′ – Počela je utakmica u Humskoj. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Genta.

Sastavi timova:

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu, Goh – Saldanja.

Gent (4-2-1-3): Ruf – Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun – Kums, Delorž – Gandelman – Fadiga, Gudjonsen, Surdez.

Uoči meča:

Veliki problem za „parni valjak“ na ovom susretu može da bude to što će stadion u Humskoj biti prazan zbog kazne koju je izrekla UEFA.

Ipak, bez obzira na to izabranici Aleksandra Stanojevića će učiniti sve da izbore dobar rezultat pred revanš u Belgiji.

Trener Partizana na ovom meču neće moći da računa na Alda Kalulua koji je kažnjen zbog nediscipline i zbog toga je ostao van stroja.

Crno-beli i Gent su 2021. godine igrali u grupnoj fazi Lige konferencija. U Beogradu je bilo 0:1, dok u Belgiji nije bilo pobednika (1:1).

Podsetimo, bolji iz ovog dvomeča plasiraće se u treće po kvalitetu evropsko takmičenje i tako obezbediti bar šest utakmica.

Partizan je ovosezonski evropski put počeo od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i eliminisan je od Dinamo Kijeva (2:9), potom je od kluba iz Humske u trećoj rundi Lige Evrope bolji bio Lugano (2:3).

Revanš meč Gent – Partizan na programu je 29. avgusta od 18 časova.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst