Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena oko 13 časova započinje učešće na mastersu u Šangaju. Meč uživo možete da pratite na portalu „Novosti“.

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - МИКЕЛСЕН: Импресивни Србин у походу историју! Ово се чекало од 2019.

FOTO: M. Vukadinović

NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEKS MIKELSEN (početak oko 13 časova) 

Prvi put još od 2019. godine, Novak Đoković će učestvovati na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu, dok je zabeležio 34 pobede.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Đoković je rekorder i po ukupnom broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, pošto ih je podigao okruglo 40.

Pokušaće u Kini da zaokruži još jedan veliki jubilej i pojuri 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji „belog sporta“ sa trocifrenim brojem trofeja. Više ih imaju samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Mada je i sam prizano da mu to nije prioritet u ovoj fazi karijere, Đokovićev nastup u Šangaju biće jedna od poslednjih prilika da popravi plasman u ATP trci.

Plasmanom u završnicu uspeo bi da obezbedi mesto na Završnom turniru u Torinu, gde će se sredinom novembra nadmetati osmorica najuspešnijih tenisera godine.

Đoković je trenutno na devetoj poziciji u ATP trci, sa 45 poena manje od Australijanca Aleksa de Minora, koji nakon Ju-Es opena nije izlazio na teren, a propustiće zbog povrede i turnir u Šangaju.

Aleks Mikelsen – prva prepreka ka 100. tituli

Dvadesetogodišnji Amerikanac je trenutno na 43. poziciji na ATP listi i ovo mu je najbolji uspeh u karijeri.

Tenis je počeo da igra sa tri godine udarajući loptu od zid u garaži, omiljeni udarac mu je bekhend, desnoruk je i najviše voli da igra na tvrdoj podlozi.

Mikelsen i Đoković se nikada nisu sastajali, a Amerikanac je profesionalnu karijeru započeo prethodne godine.ž

Do sada je odigrao 66 ATP mečeva i ima polovičan učinak 33-33. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o „velikoj trojci“: Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst