Novak Đoković i Dominik Kepfer igraju meč osmine finala na olimpijskom teniskom turniru, a prenos tog meča možete uživo da pratite uz portal „Novosti“.

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - КЕПФЕР: Озбиљна ситуација!

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković – Dominik Kepfer, početak u podne

Ulog nije mali. Uopšte. Ko pobedi, prolazi među osam najboljih na pariskim Igrama, a onda je potreban „samo“ još taj jedan trijumf – i stiču se dve dodatne šanse da se osvoji medalja. 

Kepfer je već napravio jedno iznenađenje u „gradu svetlosti“, a Nole se nada da se to neće i danas desiti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

A danas… danas je ozbiljna situacija, jer je u pitanju najtopliji dan u glavnom gradu Francuske, bar kada se o ovoj sedmici radi. No, o tome – koji red niže. Za sad, jedno podsećanje:

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu igra sa boljim iz megdana u kome se sastaju osmi nosilac, Grk Stefanos Cicipas, i 12. favorit, Argentinac Sebastijan Baez.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Uoči meča: Iznenađenje na terenu, pa organizatori bez milosti

Podsetimo, Novak Đoković je na fantastičan način pobedio Rafaela Nadala i prošao u osminu finala olimpijskog turnira, a onda ga je sačekalo ne malo iznenađenje.

Naime, odluku o tome ko će biti naredni Novakov suparnik donosili su u međusobnom duelu autsajder, 70. sa ATP liste, Dominik Kepfer iz Nemačke, i favorit iz Italije, 45. teniser sveta, Mateo Arnaldi. Kepfer je Arnaldija pobedio sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:1 i tako stekao pravo da u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu igra protiv Noleta.

Dominik Kepfer neposredno posle pobede nad Mateom Arnaldijem čime je zakazao osminu finala Olimpijskih igara za Novakom Đokovićem / Screenshot / Eurosport

A Srbin je, posle pobede nad Rafom, izrazio želju da neće opet igrati u ranom, dnevnom terminu, odnosno po najvećoj vrućini – ali… organizatori nisu imali milosti.

Šta Novak Đoković kaže o igranju na vrućini u Parizu?

Upitan posle pobede nad Nadalom da li se nada promeni termina, Nole je rekao ovo:

– Ne mogu da kažem da mi je svejedno, nije baš da priželjkujem da igram na 35 stepeni, ali… Moram da budem spreman za to. Baš sam se u Crnoj Gori na 40+ pripremao, jer sam predvideo da će biti, verovatno, mečeva i situacija kada će se igrati na ogromnoj vrućini. Što je bio slučaj i danas. Možda će takav biti i sledeći meč. Nema šta, moram da budem spreman šta god da me očekuje.

A kakvo je vreme u Parizu?

Prilično ozbiljno što se vrućina tiče, uostalom, pogledajte i izveštaj „Novosti“ sa lica mesta:

POSLE POTOPA – VRELINA, TEMPERATURA PREKO 40: Organizatori, sportisti i gledaoci Olimpijskih igara muku muče s iznenadnom vrućinom!

Đoković – Kepfer, međusobni dueli („H2H“)

Iako zajedno imaju 67 godina, a Nole je za sedam stariji od Nemca, njih dvojica su igrala samo jednom.

Bilo je to 2020. na mastersu u Rimu, takođe na šljaci kao što se igra i sada u Parizu, a Novak je morao da se pomuči da pobedi Kepfera u tom četvrtfinalu. 

Učinio je to uz izgubljen set – rezultat je glasio 6:3, 4:6, 6:3.

Da je Arnaldi opravdao ulogu favorita u drugom kolu, Novak Đoković bi prvi put u karijeri igrao sa pomenutim 23-godišnjakom iz Italije.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

A Srbin je, posle pobede nad Rafom, izrazio želju da neće opet igrati u ranom, dnevnom terminu, odnosno po najvećoj vrućini – ali… organizatori nisu imali milosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst