DAMIR Mikec i Zorana Arunović obezbedili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u ekipnom takmičenju. Pucaju u velikom finalu za zlato (9.30)

ПРЕНОС! Дамир Микец и Зорана Аруновић пуцају за златну медаљу

Foto: Profimedia

Uoči

DAMIR Mikec i Zorana Arunović obezbedili su srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u ekipnom takmičenju.

Iako su imali slabiji start, uspeli su da se domognu prvog mesta u kvalifikacijama, ali su na kraju završili kao drugi, iza strelaca iz Turske. Ipak, ova medalja predstavlja prvi uspeh za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama i donosi nadu za još veći uspeh u finalu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Veliko finale zakazano je za 9.30 časova, kada će se Damir Mikec i Zorana Arunović boriti za zlatnu medalju protiv Jusufa Dikeca i Seval Tarhan iz Turske. Odlučujuću bitku za najsjajnije olimpijsko odličje navijači i ljubitelji sporta u Srbiji imaće priliku da prate u direktnom prenosu na RTS-u 1, kao i na portalu Novosti.rs.

streljački savez srbije

 

Inače, Zorana Arunović i Damir Mikec već su imali iskušenja u Parizu u pojedinačnoj konkurenciji. Mikec se dominantno plasirao u finale, ali je tamo završio tek kao sedmi. Sa druge strane Zorana Arunović nije uspela da prebrodi kvalifikacije i finale joj je izmaklo za dva kruga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Ipak, treća sreća. Sada se sve posložilo, bili su sjajni u kvalifikacijama i na kraju zauzeli drugo mesto sa 581 krugom, samo jednim manje od prvoplasirane Turske. Dve ekipe će se u utorak boriti za zlato.

Srpski predstavnici su posle prve serije od po deset hitaca bili tek 11, ali onda su u naredne dve blistali i stigli do borbe za najsjanije odličje. Iza sebe su ostavili Indiju sa 580 i Južnu Koreju sa 579 krugova.

Streljački savez Srbije

 

Ovaj uspeh posebno je značajan za Zoranu Arunović kojoj su ovo četvrte igre. Iako je u tih 12 i više godina u samom vrhu svetskog streljaštva, osvajala je evropska i svetska prvenstva, uvek joj je izmicala medalja sa najveće sportske smotre. U Londonu 2012. i na prošlim Igrama u Tokiju dolazila je samo do četvrtog mesta.

Sa druge strane Mikec je u Tokiju došao do prve medalje. Osvojio je srebro u individualnoj konkurenciji, a u paru sa Arunovićevom došao je do četvrtog mesta. Inače, Mikec je u fantastičnoj formi od Tokija, pošto je na evropskim, svetskim prvenstvima i Svetskom kupu osvojio čak 11 zlatnih medalja, što u individualnoj konkurenciji, što u miksu.

BONUS VIDEO: „A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!“ Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst