Legendarni interpretator sevdalinki Sead Sejo Pitić preminuo je u 77. godini

Rođen je 26. septembra 1946. godine u Sarajevu i bio je jedan je od najboljih izvođača sevdalinki. Proslavio se osamdesetih godina prošlog veka pesmom “Plava ženo, topla zima”.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Kako se navodi, mnogi popularni pevači su odbili da snime pesmu, ali je na nagovor autora snimio Sejo Pitić tu numeru, nastupio na Ilidžanskom festivalu 1980. godine i osvojio srca publike.

Iako je pesma osvojila deveto mesto, prodata je milionskom tiražu. Sejo Pitić imao je jedinstven glas, a publika ga je volela.


Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

Originalni tekst