Premijerka Srbije Ana Branbić prisutvovala je početku radova na izgradnji interkonektora između Srbije i Bugarske koji će prolaziti kroz našu zemlju. Celokupna mašinerija zajedno sa cevima povučena je posle samo dva sata, tvrdi u izjavi za Nova.rs stanovnik Dimitrovgrada Vladimir Delčev.

– Dva sata nakon njihove predstave, povučene su sve mašine i odnesene sve cevi. Ja se samo pitam ko će to da plati, da li mi građani Srbije – navodi Delčev.

Delčev navodi da već 30 godina u Dimitrvogradu vlada jedna vlast, a da su njeni pripadnici samo menjali partije.

– Ljudi su samo menjali partije i ostajali na vlasti. To je uticalo na naš kvalitet života i to mora jednom da stane – navodi Delčev koji dodaje da ostali stanovnici Dimitrovgrada ćute i gledaju dok se mladi iseljavaju iz ovog grada.

A evo lica mesta pre i posle premijerkinog prisustva:

kolaz-pre-posle-nestale-masine
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr, Čitalac Nova.rs

Podsetimo, radovi su počeli na delu trase kroz našu zemlju, od Niša do državne granice kod Dimitrovgrada, a Brnabićeva je istakla da je to izuzetno važan projekat koji se realizuje zajedno sa partnerima iz EU i najbolji primer dobre saradnje.

Podsetila je da je taj projekat planiran još 2015. godine i da ga je EU proglasila za jedan od prioriteta.

Brnabićeva je rekla da je ukupna vrednost projekta u Srbiji 85,5 miliona evra, od čega je 25 miliona kredit Evropske investicione banke (EIB), 49,6 miliona evra su bespovratna sredstva iz IPA fonda EU, dok će preostalih 10,3 miliona evra biti obezbeđeno iz budžeta Srbije i oko 600.000 evra od Srbijagasa.

Brnabić premotala ‘Slagalicu’, izmislila reč od 11 slova i oduševila Kesića

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)