Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je sinoć u emisiji „Amidži šou“ gde se narodu predstavila u opuštenijoj atmosferi, a gledaoci ružičaste televizije imali su prilike da saznaju i neke stvari iz njenog privatnog života.

Osim što smo iznova dobili potvrdu koliko se premijerka divi predsedniku Srbije, Ana je otkrila i neke pojedinosti iz svojih srednjoškolskih dana.

Svi mi koji smo voleli KST kao mesto okupljanja mladih u Beogradu sada premotavamo svoja rana sećanja jer se možda baš u njima krije lik aktuelne premijerke. Volela je Ana, po sopstvenom priznanju, da sredom veče dođe na „domaćicu“ i „izluduje“ se u mračnim ćoškovima ove diskoteke.

Tu su se rađale prve ljubavi, nova poznanstva, ali i gradila nova iskustva. Možda je neko od vas upravo sa Anom podelio neki sudbinski trenutak u KST-u, pre renoviranja, kada je enterijer još uvek bio više nalik pećini.

Možda ste imali čast i privilegiju da se zajedno sa premijerkom prepuštate hitovima Azre, Ekv-a ili Haustora, da skačete i u glas pevate „Niko kao ja“ ili da nesvesno prizivate svoju naprednu budućnost i dolazak Šejna.

Mnogi od nas imaju lepe uspomene na te dane. U KST-u smo se „muvali“, zaljubljivali i patili, a izgleda da je Ana najčešće bila samo svedok, a manje učesnik takvih tinejdžerskih susreta.

Takođe, na popularnoj stranici Bora Konj, na Fejsbuku, deli se isečak iz emisije u kojem Ana Brnabić priznaje kako ima fobiju od insekata, naročito smrdibuba, a o tome je govorila baš u trenutku kada joj po sakou gmiže jedno takvo stvorenje. Navodno je reč o smrdibubi koja je pronašla svoje prirodno okruženje na televiziji Pink, ali dobro je da premijerka nije prepoznala „posetioca“ jer je na kraju sve prošlo bez histerije i vriske. Kakva je, međutim, sudbina nesrećne bube, niko iz premijerkinog kabineta još uvek nije objavio.

Mnogi od nas imaju fobiju od političara i njihovog glumatanja kojim pokušavaju da se pretvaraju kako su oni samo jedni od nas. Njihove životne priče i ta neobjašnjiva potreba da estradizuju svoja činovnička zaduženja zaista mnogima od nas je nalik na pravu noćnu moru.

Često se i nama slične stvari dešavaju. Dok u prijatnoj atmosferi govorimo o privatnim stvarima, priča o politici i drugim strahovima pojavi se nepozvana, a onda se podlo i njihov lik pojavi tu u našem vidokrugu.

Te naše političke smrdibube štetočinski deluju na celo naše društveno biće, napadaju sve one vrednosti koje su u nama gajili naši roditelji i šire konstantan strah koji nas parališe u nameri da osvestimo svoje duhovno biće i iskoristimo sve svoje ljudske potencijale.

Ovo je izgleda ipak svet smrdibuba, a mi se moramo pomiriti da smo samo statisti u njihovom gmižanju kroz naše živote. U tom svetu strahova i insekata nam je, čini se, dodeljena uloga balegara koji prikupljaju njihove fekalne zaostavštine. Nesreća je dodatna što u tom procesu mi tražimo smisao života i biramo upravo štetočine da rukovode našim društvenim resursima.

11 pitanja ekoloških aktivista na koje premijerka nije dala odgovor

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)