Premijer Crne Gore: Podržaćemo opoziv sedam crnogorskih ambasadora, među njima je i ambasador u Srbiji

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je opoziv sedam crnogorskih ambasadora. Među onima koji će biti povučeni, kako je Krivokapić rekao za RTCG je i ambasador Crne Gore u Beogradu.

Igor Sljivancanin: Zdravko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Igor Sljivancanin / Zdravko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore

"Moram da budem iskren i neću da tajim nista od gradjana, to je nešto što će vlada da podrži, osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri meseca nanijeli štetu ne Zdravku Krivokapiću ili bilo kojoj političkoj strukturi nego Crnoj Gori", rekao je on.
Mediji su ranije danas objavili da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo opoziv sedam crnogorskih ambasadora.
Radulović je odlučio da opozive ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Nemačkoj Veru Kuliš.
Kako je rekao Krivokapić, diplomata mora prevashodno da zastupa državu ne neku partiju ili interesnu grupu.
"Cilj je da smanjimo broj političkih dipolmata, a povećamo broj karijernih", kaže premijer Crne Gore Krivokapić.

Razmišljamo o ukidanju zabrane ulaska Bećkoviću i Georgijevu

On je rekao da "apsolutno razmišlja" o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru licima poput Matije Bećkovića i Vlada Georgieva.
"Pravo slobode kretanja je nešto što je čoveku dato od njegovog nastanka na Zemlji i ne postoji nijedan razlog niti mišljenje koje treba da bude prerpeka da čovek bude slobodan i dođe gde hoće", rekao je Krivokapić novinarima u Briselu.
Kako je dodao, "posmatrati će sve ono što u ovom trenutku nije poznato".
"Mi u ovom trenutku ne znamo ni ko je ni kako ni zbog čega donio takvu odluku, ako takva odluka uopšte postoji. Ja sam čak sklon ka tome da mi univerzalno napravimo princip da nikom ne možemo zabraniti ulazak u Crnu Goru ako taj neko nije terorista niti ne znam ja šta, jer vi znate da je bezbednost iznad svega, ali da li nečije mišljenje može da ugrozi bezbednost, ja to još nisam čuo", kazao je Krivokapić novinarima u Briselu.
Advokatska kancelarija Tomanović nedavno je saopštila da je Georgievu Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru i to na period od 10 godina.
Bećković je prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article