Srbija je osvojila prvu medalju, najvažnija je vest koja je trećeg dana Olimpijskih igara stigla iz Pariza. A dobrih vesti je, za rezliku od prethodna dva dana, bilo daleko više. Novak Đoković je savladao svog večitog rivala Rafaela Nadala, dok su odbojkašice započele turnir pobedom na domaćom selekcijom.

No, krenimo redom.

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec upucali su jutros prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u parizu, pošto su se plasirali u finale u disciplini miks parova vazdušnim pištoljem.

Njih dvoje su zauzeli 2. mesto u kvalifikacijama, što znači da će se sutra boriti sa prvoplasiranom Turskom u raspucavanju za zlatnu medelju.

Arunović i Mikec su u kvalifikacijama pogodili 581 krug, dok je Turska, rival našuh reprezentativaca u finalu, ostvarila jedan krug više i tako postavila olimpijski rekord.

Mikec i ArunovićTauseef MUSTAFA / AFP / Profimedia

Natalija Šadrina plasirala se u četvrtinale Olimpijskih igara, posle pobede nad Alžirkom Dunijom Kelif. Takmičarka iz Rusije, koja se bori pod zastavom naše zemlje slavila je podeljenom odlukom sudija u kategoriji do 60 kilograma i za mesto među četiri najbolje u Parizu, boriće se protiv Kineskinje i prvog nosioca u njenoj kategoriji – Venlu Jang.

Što se tiče druge srpske borkinje, džudistkinje Marice Perišić, ona je izgubila u repesažu u kategoriji do 57 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je od nje bolja bila Haruka Funakubo iz Japana.

Marica PerišićJack GUEZ / AFP / Profimedia

Najzanimljiviji okršaj ovog trećeg Olimpijskog dana priredili su nam stari znanci – Novak Đoković Rafale Nadal.

Iako taj duel nije bio ni blizu duela na kakve su nas dvojica majstora tenisa tokom svojih prebogatih karijera naučili, na kraju je najbitnije da je naš Novak odneo pobedu, i zakazao meč s Dominikom Kepferom.

Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala ubedljivije nego ikad, rezultatom 6:1, 6:4, i zabeležio treću pobedu nad Špancem na terenu na kojem je on još danvih dana krunisan za kralja šljake,

Još jednom u karijeri, Đoković je potvrdio tezu da je Nadal na šljaci pobediv, međutim, ova će pobeda imati nešto drugačiji podtekst, s obzirom na to da se dvojica rivala trenutno nalaze u potpuno različitim fazama karijere.

Ceo tekst čitajte ovde.

Novak i Rafa pred meč drugog kola Olimpijskih igara u ParizuMARTIN BERNETTI / AFP / Profimedia

A pre nego što pređemo na naše odbojkašice, treba spomenuti i našu najbolju plivačicu – Anju Crevar.

U veoma jakoj konkurenciji, Pančevka je u disciplini 400 metara mešovito zauzela poslednje, osmo mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi.

Ona je trku otplivala u vremenu 4:49,16 daleko iza pobednice Amerikanke Ejant koja je plivala u vremenu 4:36,27.

Anja CrevarSEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Na kraju trećeg olimpijskog dana koji je, moramo se složiti, za Srbiju bio daleko uspešniji od prethodna dva, odbojkašice su „s pola gasa“ protutnjale preko Francuskinja.

Srbija je za 70 minuta igre pobedila Francusku u tri seta, 25:17, 25:17, 25:22, i za razliku od naših odbojkaša koji su juče poraženi od Francuza, ženska selekcija bila je potpuno dominantna, pa domaćinu nije pomogao ni huk sa prepunih tribina „Pariz Sud Arene“. Najefikasnija među našim devojkama bila je Tijana Bošković sa 14 poena, a pratile su je Aleksandra Uzelac sa 13 i Bianka Buša sa 11.

Prva prepreka je uspešno prevaziđena, a ono pravo nas tek očekuje; meč protiv Amerikanki, koji je na programu 31. jula, od 17 časova.

Odbojkašice Srbije(BETAPHOTO/FIVB)

Sutra nas očekuje još jedan veoma uzbudljiv olimpijski dan, koji, bar što se tiče Srbije, otvaraju vaterpolisti koje od 10:30 očekuje meč s Australijancima. Nećemo stići ni da se osušimo kako treba, jer u 11:15 Andrej Barna i Velimir Stjepanović plivaju kvalifikacije 100 m kraul.

Popodnevni časovi rezervisani su za mušku odbojku, odnosno duel Srbije i Slovenije koji je na programu od 17 časova, dok će u poznom večernjem terminu, u 22:35, naši basketaši na megdan ni manje ni više nego Amerima.

Post Views: 51

Originalni tekst