Ispred kompanije Power Chine bili su prisutni Gao Jinlin, projekt menadžer projekta daljinskog grejanja Obrenovac – Novi Beograd i Xiao Haiyang, HR menadžer, dok je ispred Zvečanske bio prisutan Miloš Stanković, rukovodilac stacionara.

„Kompanija PowerChina redovno sprovodi društveno odgovorne akcije, to je važan deo našeg poslovanja. Veoma je značajno da koliko god možemo pomognem osetljivim grupama društva. Odlučili smo da donaciju ovoga puta damo Ustanovi za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Drago nam je ukoliko možemo da obradujemo nekog, naročito decu. Njihova radost i osmesi su neprocenjivi. Nova godina je vreme darivanja i nadam se da ćemo ovim našim primerom uticati i na druge kompanije da budu odgovorne i pomognu koliko mogu.“ – izjavio je Gao Jinlin, projekt menadžer projekta daljinskog grejanja Obrenovac – Novi Beograd.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine postoji skoro 150 godina. U stacionaru trenutno boravi oko 200 dece, uzrasta od rođenja do 23 godine. Deca do tri godine urednog razvoja i stariji sa određenim razvojnim i zdravstvenim poteškoćama. Miloš Stanković, rukovodilac Stacionara kaže da je centar na osnovu kvalitetne brige koju pruža deci bez adekvatnog roditeljskog staranja prepoznat u javnosti i da im znači svaka pomoć koju dobijaju od društveno odgovornih kompanija.

„U sklopu kompanijske društvene odgovornisti firme u Srbiji iskazuju želju i motivaciju da nam pomognu, dogovaraju sa nama saradnju, plan, pitaju šta je to što nam je napotrebnije kako bismo unapredili kvalitet nege i brige o deci koja su smeštena kod nas. Danas smo imali priliku da deci uveličamo predstojeće praznike, svako od njih je dobio po igračku, a dobili smo i ono što nam je uvek potrebno, pelene, garderobu, peškire i tehniku, u ovom slučaju televizor na kom će deca moći da gledaju crtaće. Zahvaljujemo se kompaniji PowerChina što su nas se setili i što su obradovali decu.“ – izjavio je Miloš Stanković.

Stanković dodaje da im pored donacaja veoma znače organizacije različitih događaja, posete pozorištima i drugim institucijama zbog upoznavanja dece sa drugim ljudima, spoljašnjim svetom, kako bi ih što lakše pripremili za eventualni povratak u biološku porodicu ili alternativnu porodicu.

Post Views: 2

Originalni tekst