Od 3. do 21. jula dvanaesti po redu Asphalt festival predstavlja u okviru svog programa 46 događaja publici u Dizeldorfu. Ovaj Festival osnovan je 2012. godine sa idejom da napusti tradicionalne institucije (pozoršta, koncertne sale, galerije…) i sa programom koji čine pozorišne predstave, performansi, izložbe, koncerti, ples i književni događaji izađe u nekonvencionalne urbane gradske prostore te i na taj način oneobiči program, i tako animira publiku širom zemlje da dođe u Dizeldorf. Moto ovog  letnjeg umetničkog festivala koji su osnovali reditelj Krištof Ziger- Curmilen (Christof Seeger-Zurmühlen) i kompozitor Bojan Vuletić je doslovce „IZAĐI IZ POZORIŠTA U GRAD“.

Na poziv osnivača a na naše zadovoljstvo, na Asphalt festivalu prethodne dve večeri izveli smo jednu od Hartefaktovih najuspešnijih pozorišnih produkcija, autorsku predstavu Patrika Lazića „Naš sin“.

Ova predstava je već proputovala uzduž i popreko region i Evropu a ovo joj je dvanaesti festival (nakon evropskih pozorišnih festivala u Drezdenu, Dablinu, Temišvaru, Bratislavi…) na kom je publika na jednako emotivan način pozdravila univerzalnu priču o (ne)prihvatanju i večitoj borbi za ostvarivanje sebe unutar vlastite porodice i tako potvrdila da dobra priča ne poznaje granice.

Nakon letnje pauze, publika ponovo može na jesen gledati predstavu „Naš sin“ na redovnom repertoaru Hartefakt Kuće.

Post Views: 41

Originalni tekst