Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras izrazio uverenje da će nova vlada premijera Miloša Vučevića ispuniti svoj plan i program.

„Verujem u vladu, verujem u njene uspehe“, rekao je za Radio televiziju Srbiju Vučić, čestitajući premijeru i svim ministrima na izboru.

Naglasio je da je za njega najvažnije da vlada Srbije ostvari rezulatate koje je zacrtala.

Tu je, između ostalog ubrojao i veći životni standard i veće plate i penzije građana.

Kazao je da očekujem da se vlada suoči sa brojim problemima koji su se „nadvili nad Srbjom“ i da se, kako je kazao, zajednički izborimo za napredak.

„Vidim Srbiju 2027- 2028. kada je kraj mandata jednu od najuspešnijih zemalja“, kazao je on.

Odbacio je kritike na kadrovska rešenja u kabinetu premijera Miloša Vučevića: „Kao što imamo sedam milona selektora (u fudbalu) tako imamo i sedam miliona onih“ koji bi izabrali premijera…

Naglasio je i značaj relazacije projekta „EKSPO 2027“ za sve građane Srbije a o čemu je govori i Vučević, u  ekspozeu u parlamentu.

Vučić je rekao da EKSPO nije samo ono što se događa u Beogradu, već da, kako je naveo, obuhvata i puteve i projekte širom Srbije.

Nabrojao je niz infrastrukturnih projekata, među kojima je i brza saobraćajnica „Osmeh Vojvodine“ – od Sombora, Bačkog Brega do Kikinde i Crnje.

Naveo je i da će svi ti projekti i izgradnja u Beogradu dovesti do većeg rasta Srbije i, kako je ocenio, boljih uslova za sve građane.

Kako je kazao, zahvaljujući tome svaki čovek imaće prilike za posao, veću platu…

„Na nama je da nađemo druge mehanizme kako da nejednakost smanjujemo i obezbedimo bolje uslove za život“, rekao je Vučić.

Post Views: 21

Originalni tekst