Predsednik Srbije: Ako zatvorimo sve, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo

Članovi Kriznog štaba održaće sastanak sutra u 12 časova kako bi razmotrili epidemijsku situaciju, preneo je RTS. Iz dana u dan u Srbiji raste broj novozaraženih od koronavirusa, a danas je zabeležen rekordan broj preminulih. Sudeći međutim po onome šta je večeras rekao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, obilazeći izgradnju kovid bolnice u Kruševcu, kompletnog zatvaranja neće biti.

buducnostSrbije: Aleksandar Vučić tokom obilaska kovid bolnice u Kruševcu
Foto: buducnostSrbije / Aleksandar Vučić tokom obilaska kovid bolnice u Kruševcu

"Ako zatvorimo sve u Srbiji, ne znam od čega ćemo moći bilo šta da platimo", naveo je Vučić dodajući da "nismo imali probleme, nećemo ih ni imati" ali da mora da zamoli Krizni štab da imaju u vidu da država mora da isplati i penzije i plate.

Ukoliko budemo morali, a sve ide u tom pravcu, da zatvaramo deo turističkih ili ugostiteljskih potencijala, posebno u Beogradu, pronaćićemo način da tim ljudima pomognemo, dodao je.

Ovakva izjava predsednika dolazi u trenutku kada je u Srbiji u poslednja 24 časa preminuo rekordan broj građana od posledica koronavirusa i dok broj novozaraženih iz dana u dan raste.

Iako je utisak u javnosti da odluke donosi medicinski deo Kriznog štaba činjenica je da oni samo predlažu mere. Da su predlagali rigoroznije mere ali da one nisu usvojene pre sedam dana priznao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. Kako je rekao, medicinski deo Kriznog štaba bio je jednoglasan u predlogu rigoroznijih mera protiv koronavirusa i da nije usvojeno sve što je predloženo, kao i da je situacija zahtevala da to bude brzo i striktno.

On je pre četiri dana podsetio da još od 6. novembra medicinski deo Kriznog štaba predlagao restriktivnije mere, ali da, kako je dodao, sa druge strane postoji ozbiljna argumentacija, u vezi sa ekonomskim aspektom mera. Tog dana je priznao I da se "svakako zakasnilo" sa pooštravanjem mera za suzbijanje poslednjeg talasa epidemije koronavirusa.

Predsednik Srbije večeras je obišao radove na izgradnji kovid bolnice u kasarni "Rasina" na periferiji Kruševca najavljujući završetak radova do 15. decembra. On je dodao i da će do petka prvih 800 pacijenata biti smešteno u nedavno završenoj kovid bolnicu u Batajnici.

“Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno”, rekao je Vučić.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article