Izraelski fudbalski trener Barak Bahar, koji je prošlog leta doveden u Crvenu zvezdu kao glavni adut u njenom neuspelom evropskom pohodu, ali se s crveno-belima rastao nakon poraza od Partizana i još nekoliko kikseva u domaćem prvenstvu, prema tvrdnjama domaćih medija, tužio je aktuelnog srpskog šampiona.

Kako prenosi Danas, tužbu su pored Bahara podneli i njegovi pomoćnci Gaj Serfati, Gaj Vajzinger i Adam Dejvid. Celokupni stručni štab zahteva sve do poslednje pare – i zaostale zarade i sve do kraja trogodišnjeg ugovora.

Kad su se pojavile slutnje da nikakvog dogovora nema i da je zaista na pomolu tužba, Zvezda je umirila poklonike saopštenjem u kojem se govorilo da nikakvog spora nema i da ga neće ni biti.

Izraelski sajt „Israelhayom“ je nedavno istakao je da je menadžer Baraka Bahara prilikom skalapanja dogovora insistirao da nema klauzule o raskidu i da Zvezda mora da plati sve doskorašnjem treneru, a to je milion i po evra po sezoni.

Danas se oglasio i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da taj fudbalski klub bivšem treneru Baraku Baharu ne duguje ništa i istakao da takvi medijski navodi za cilj imaju samo destabilizaciju kluba.

„Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni evro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog meseca, i njemu i njegovim saradnicima“, naveo je Mijailović u izjavi dostavljenoj medijima. „Propisi Fifa su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok trener ne potpiše za drugi klub. To rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kad smene trenera i stvarno ne razumem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu“, dodao je on.

On je naveo da Crvena zvezda „ima ozbiljnija posla nego da svakoga dana demantuje medijske gluposti koji imaju za cilj da destabilizuju klub“.

„Crvena zvezda postupa u skladu sa propisima Fifa i Uefa, pod kontrolom smo njihovog monitoringa za izdavanje licence koju uspešno dobijamo svake sezone. Tako će biti i ove sezone, a to je jasan dokaz da Crvena zvezda posluje zakonito i transparentno. Još jednom bih zamolio medije u Srbiji da ne prenose neproverene informacije iz drugih zemalja“, zaključio je Mijailović.

Post Views: 32

Originalni tekst