Predsednica VKS Jasmina Vasović položila zakletvu pred poslanicima

Novoizabrana predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasmina Vasović položila je danas zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici.

Skupština Srbije / Foto: Srđan Ilić
Skupština Srbije / Foto: Srđan Ilić

"Zaklinjem se svojom čašću da ću svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi", reči su zakletve koju je Vasović izgovorila i potpisala.

U kratkom obraćanju u Skupštini, Vasović je rekla da će se truditi da, kao i do sada bude posvećena poslu i da profesionalno obavlja novu funkciju koja je istovremeno i velika čast i još veća odgovornost.
Dodala je da najveću odgovornost oseća prema gradjanima ali i prema kolegama jer kako joj je skupš dala legalitet izborom na ovu funkciju, tako je podržala i opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda

"Očekujem od svih sudija da ozbiljno shvate odgovornost sudijske funkcije i da uvek imaju na umu da im ona da im ona sama po sebi ne daje moć, već da oni svojim znanjem, ponašanjem i sistemom vrednosti toj funkciji daju ili ne daju moć i ugled", poručila je predsednica Vrhovnog kasacionog suda.
Obraćanjem novoizabrane predsednice VKS završena je posebna sednica, a poslanici će novu sednicu redovnog zasedanja započeti danas u 11 časova.

Poslanici će razmatrati odluku o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu zbog odlaska u penziju, kao i predlog odluke o izboru trideset sedmoro sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Na sednici će se menjati i sastavi stalnih delegacija Narodne skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama, kao i sastav Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koje je podneo predsednik Narodne skupštine.

Razmatraće se i odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora koje je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić – za našu decu".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article