Marija Šarapova, ruska teniserka, nikada neće zaboraviti ono što je na Vimbldonu uradila 2004. Tada je imala samo 17 godina i osvojila je svoju prvu grend slem titulu. Sada, pune dve decenije kasnije, vratila se na mesto najvećeg uspeha.

ПРЕ 20 ГОДИНА ЈЕ ОСВОЈИЛА ВИМБЛДОН, А САД... Вратила се! Ево како данас изгледа Марија Шарапова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Pre dvadeset godina, kao 13. nosilac, stigla je na najpoznatiji turnir posle titule koju je „na zagrevanju“ za vimbldonske okršaje osvojila u Birmingemu, pobedivši Tatjanu Golovin u meču za trofej.

A onda, na slavnom grend slemu, polufinala se domogla savladavši Ai Sugijamu, da bi potom pobedila bivšu šampionku, a tada petu teniserku sveta, Lindi Devenport.

A onda je u velikom finalu ostvarila trijumf nad Serenom Vilijams, koja je branila titulu. I to kakav trijumf – 6:1, 6:4.

Postala je treća najmlađa osvajačica Vimbldona (iza Loti Dod i Martine Hingis), a druga Ruskinja koja je osvojila grend slem pehar (Anastasija Miskina je godinu ranije došla do krune na Rolan Garosu).

Sigurno bi osvojila i više grend slem titula od pet koliko jeste (svaki od velikih turnira je osvojila po jednom, a Rolan Garos dvaput), da nije bilo nekoliko faktora. Najpre dve povrede ramena i potom jedna operacija, ali to nije bilo sve. Desile su se i još jedna teža povrede ramena, pa problemi sa levom rukom i, konačno, pad na doping testu na Australijan openu 2016. kada je u njenom uzorku pronađena zabranjena supstanca meldonijum (branila se da je deset godina, po savetu lekara, uzimala lek koji je sadržao tu supstancu, a ona je 1. januara 2016. postala zabranjena, što, kako je rekla, ona nije saznala na vreme).

Sada, dve decenije od najveće senzacije u njenoj karijeri, došla je na Vimbldon.

I to tamo gde zaslužuje, u Kraljevsku ložu Centralnog terena (gde je gledala pomalo neverovatna dešavanja na meču koji je igrao njen sunarodnik, Danil Medvedev).

A kako danas izgleda Marija Šarapova, pogledajte u našoj foto-galeriji:

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, „Bože pravde“, zagrmi u Rusiji…

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst