Proces tranzicije je trajao nekoliko godina, a nakon toga Marko Mitanovski je postao atraktivna devojka i promenio ime u Mia. 

Marko pre promene pola
Marko pre promene pola foto: Marina Lopičić

Naš dizajner Marko Mitanovski je 2009. godine bio veoma zapažen na takmičenju „Ones to Watch show“, koje je čuveni modni mazagin „Vogue“ organizovao u okviru londonske Nedelje mode.

Marko je tada izabran među samo četiri dizajnera koji su ušli u izbor londonskog “Vogue“, što je bila velika čast i zaista ogroman profesionalni korak za jednog mladog umetnika.

Međutim, nakon tog uspeha, Marka se malo pritajio i neko vreme ga nije bilo u medijima. Sve je iznenadio kada se oktobru 2011. godine javio i svima objavio da je promenio pol i da se više ne zove Marko nego Mia.

Proces promene pola da bi u potpunosti bio završen, može da traje i po par godina. Marko je na Instagramu tada svima predstavio svoj novi izgled.

Dobio je, odnosno Mia je dobila tada veliki broj pozitivnih komentara, u kojima su joj poručivali da izgleda veoma atraktivno.

Mia je nakon operacije očigledno uklonila sve svoje stare fotografije sa ove društvene mreže, a poslednju objavu imala je 13. decembra prošle godine.

Tada je rekla da neobično voli taj dan a, sudeći po komentarima, u pitanju je očigledno bio njen rođendan.

Obožavam današnji dan, nek sam živa i zdrava, izvolte u salonuu, olee – napisala je tada kreatorka.

“Srećan bebice”, “Srećan divan dan”, “Srećna ti nama bila i lepa i svaki dan neka ti bude kao rođendan”

Nema mnogo poznatih ličnosti naše javne scene koje su otvorene po pitanju svoje promene pola, a među najhrabrijima i najglasnijma bila je istaknuta is vetski poznata manekenka Andreja Pejić.

Originalni tekst