Na teritoriji grada Smedereva, uključujući i seoske sredine, počela je podela novogodišnjih paketića za decu, koje je obezbedila lokalna samouprava.

ПРАЗНИЧНЕ РАДОСТИ: Почела подела новогодишњих пакетића смедеревским малишанима (ФОТО)

Foto N. Živanović

Nakon prikupljanja prijava koje su podnosili roditelji do 15. decembra ove godine, pravo na paketiće ostvarilo je 8213 dečaka i devojčica, deca rođena u period od 1. januara 2013. do 15. decembra 2023. godine.

Paketići su komletirani prema uzrastu dece u devet kategorija, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Smedereva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst