Andreja Damnjanović za Story

Seka Aleksić dosta pažnje posvećuje dekorisanju porodičnog doma…

Uvek sam dekorisala svoj dom za velike hrišćanske praznike, ali otkad su tu Jovan i Jakov, to je lepše i drugačije, sa mnogo više ljubavi, iščekivanja, želja da sve bude lepo… Svake godine u našoj kući je dekoracija drugačija. Jakov je već veliki, pa kaže koju boju voli i šta mu se dopada – priča Seka i dodaje da vole i bogatu trpezu:

Kod nas je inače radost u domu, ali kada je Vaskrs u pitanju, dodatno se radujemo. Dugo unapred se dogovaramo sve vezano za taj dan. Volimo da iznenadimo i goste i sprema se raznovrsna hrana, više nego uobičajenim danima.

Pevačica kaže da se trudi da svojim sinovima usadi prave vrednosti.

Suprug i ja se trudimo da ih vaspitavamo u tom duhu. Oni odrastaju u takvoj porodici, ali naša obaveza je da im prenosimo običaje i da ih učimo da praštaju ljudima, da se mire, da ni sa kim nisu u svađi, da se trude da pomognu koliko mogu, a da ništa ne očekuju – zaključuje Aleksićeva.

Majka se trudila da poštuje sve običaje

Seka kaže da je u detinjstvu drugačije proslavljala Vaskrs:

Moja majka se uvek trudila da poštuje svaki praznik zbog mene i tate i doprinese koliko je znala. Na tome sam joj beskrajno zahvalna, jer je to bilo i poštovanje prema mother ocu. Volela je svoje i poštovala tuđe. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst